Det sidste tilbageværende personbånd mellem Apple og Google blev mandag kappet, da Google-bestyrelsesmedlemmet Arthur Levinson udtrådte af Googles bestyrelse.
Han sidder også i Apples bestyrelse.
Fratrædelsen sker efter al sandsynlig som resultat af firmaernes stigende indbyrdes konkurrence, der tidligere også har kostet Google-topchef Eric Schmidt pladsen i Apples bestyrelse.
Arthur Levinson, der har siddet i Googles bestyrelse siden april 2004, fratræder med omgående virkning.
"Art har haft en nøglerolle i Googles succes de sidste fem år, hvor han har assisteret med usminket og vital vejledning i alle større udfordringer, Google har mødt. Selvom han forlader os som bestyrelsesmedlem vil han altid have en special plads i Google," udtaler topchef Eric Schmidt om afgangen i en pressemeddelelse.
Arthur Levinson selv er da heller ikke sen til at gengælde de pæne ord.
"Det har været en fantastisk oplevelse for mig at arbejde sammen med Eric, Larry, Sergey og resten af holdet hos Google. Jeg beundrer dybt, hvad de har opbygget, og jeg er slet ikke i tvivl om, at Google går en fremragende fremtid i møde," siger Arthur Levinson i pressemeddelelsen.
Intern konkurrence skabte bestyrelseskaos
Interessekonflikten, der altså nu har nået sin foreløbige afslutning, startede for alvor med Googles mobil-operativsystem Android, der betød direkte konkurrence med Apples iPhone.
Både Eric Schmidt og Arthur Levinson blev imidlertid siddende i bestyrelserne for begge firmaer.
De to herrer kunne efter sigende nøjes med at forlade Apple-bestyrelseslokalet, når snakken faldt på iPhone-strategien.
Så lancerede Google imidlertid Chrome-browseren og senere planerne om et decideret Chrome OS. Et træk, der kolliderede frontalt med Apples egen kerneforretning i styresystemet Mac OS X.
Det fik de amerikanske konkurrencemyndigheder til undersøge firmaerne for potentielle interessekonflikter.
Eric Schmidt kom dog konkurrencemyndighederne i forkøbet og valgte selv at forlade Apple-bestyrelsen. En beslutning, Apple-topchef Steve Jobs efterfølgende hilste velkommen.
Tidligere har den danske bestyrelsesekspert, professor Steen Hildebrandt, også kritiseret bestyrelses-sammensætningen, der i en dansk sammenhæng ville være helt usædvanlig.