Artikel top billede

Nu rykkes det tunge artilleri ind i kampen mod spam

Alt for mange europæere rammes af spam, mener EU, der nu vil gøre noget ved problemet.

Til trods for domme til spammere, bedre spam-filtre og et generelt øget fokus på problemet, er de irriterende - og ofte farlige - mails stadig et problem hos alt for mange europæere.

Sådan lyder konklusionen i en netop offentliggjort undersøgelse af EU-landenes indsats mod spam, spyware og anden malware, som kan læses her (PDF).

Selvom det i rapporten fremgår, at der generelt er sket fremskridt i bekæmpelsen af de ondsindede net-fænomener, er der endnu alt for mange europæere, der hver dag må trykke "slet" til diverse "penis-enlargements" og andre former for spam-mails.

65 procent rammes af spam

"Skønt EU-lovgivningen siden 2002 har forbudt spam og spyware, berøres gennemsnitligt 65 procent af EU's borgere stadig regelmæssigt af spam."

"Vi må skærpe vores kamp mod spammerne og sikre os, at EU vedtager love med strenge civilretlige og strafferetlige sanktioner mod spammere," udtaler Viviane Reding, EU-kommissær for informationssamfundet og medier, som en reaktion på undersøgelsen.

Kommissionen opfordrer derfor EU-landene til at sætte hårdere ind for at håndtere truslerne mod borgernes privatliv på nettet - hvilket blandt andet reformen af EU's telelovgivning skal sikre.

Reformen skal medføre et "tættere samarbejde på tværs af grænserne og tilstrækkelige ressourcer til de nationale myndigheder, der har ansvaret for at beskytte borgernes privatliv på nettet," forklarer EU-Kommissæren.

"Hvis vi kan få bugt med spamplagen i Europa, vil vi kunne stå som et eksempel for vores nabolande og andre dele af verden, som er ansvarlige for spam, vi modtager i Europa," lyder det fra Viviane Reding.

Få overblik over de danske spam-sager

EU har indsamlet oplysninger om alle medlemslandendes indsatser mod spam, spyware og anden malware.

De i alt 140 retssager, som er gennemført i 22 medlemsstater, fordeler sig med primært i Spanien (39), Slovakiet (39) og Rumænien (20), mens de største bøder er idømt i Nederlandene (cirka 7,6 millioner kroner), Italien (cirka 4,3 millioner) og Spanien (cirka 230.000 kroner).

I meddelelsen fra EU står desuden, at Kommissionen forhandler om en aftale med USA, der skal gøre det lettere at bekæmpe spam, der bliver sendt fra USA. Det drejer sig ifølge EU om en ud af seks spammails.

I rapporten findes blandt andet i overblik over de forskellige retssager, der er blevet ført mod spammere i Danmark.

Listen findes på side 35 i rapporten, som kan hentes her (PDF).




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere