Artikel top billede

Nortel sælger sin GSM-division

Nortel sælger igen en del af forretningen for at komme helskindet igennem krisen. Indtil 5. november kan der afgives bud på GSM-divisionen med en omsætning på 8,5 milliarder kroner.

Computerworld News Service: Nortel Networks forbereder sig på i starten af november at frasælge den division af forretningen, der producerer udstyr til GSM (Global System for Mobile Communications). Virksomheden fortsætter dermed med at afvikle dele af forretningen som reaktion på den truende fallit.

Dette salg vil nok ikke tiltrække sig lige så stor opmærksomhed, som da Nortel tidligere i år frasolgte den større CDMA (Code-Division Multiple Access)-division.

På Nortels regnskab for 2008, fandt man en linje om "GSM and UMTS solutions", der afslørede en omsætning på knap 8,5 milliarder kroner, hvilket skal sammenlignes med omsætningen for CDMA-divisionen, som var på godt 11,5 milliarder kroner.

Men hvad mere vigtigt er, at Nortel frasolgte UMTS (Universal Mobile Telecommunications System)-delen af denne forretning til Alcatel-Lucent 31. december, 2006, hvormed man eliminerede en oplagt opgraderingsmulighed for GSM-forretningen.

GSM er det mest udbredte 2G (anden generations) mobiltelefoni i verden, men mange operatører har efterhånden enten opgraderet til 3G teknologier som for eksempel UMTS og HSPA (High-Speed Packet Access) eller planlægger snart at gøre det.

Nortels frasolgte afdeling inkluderer desuden GSM-R (GSM til jernbaner), som er en specialiseret GSM version specielt rettet mod baneselskabers interne kommunikation.

Nortel informerede den amerikanske konkursret i Delaware onsdag og bad dem om at arrangere en åben auktion af GSM forretningen. En tilsvarende begæring vil blive indleveret ved den Canadiske højesteret i Ontario, hvor Nortel har hovedsæde.

Auktion 9. november

Interesserede kan indgive bud indtil 5. november, og selve auktionen skal holdes 9. november. Nortel fortæller, at virksomheden allerede har gennemført indledende forhandlinger med potentielle købere.

Det er muligt, at en del udstyrs-producenter vil holde sig tilbage fra at byde på GSM-forretningen, eftersom de ikke samtidig kan købe de UMTS-produkter, som skal til for at kunne tilbyde kunderne en nem opgradering, siger analytiker ved Yankee Group Phil Marshall.

"For en tradition spiller på markedet for infrastruktur er værdien ikke særlig stor," siger Phil Marshall. På den anden side kan en nytilkommet netværksleverandør som for eksempel Kinas ZTE eller Huawei Technologies måske købe divisionen med det formål at opsamle de operatører, som i dag benytter sig af Nortel, tilføjer han.

GSM-R er en voksende teknologi, der er i gang med at overtage pladsen fra de proprietære radiosystemer, fortæller Phil Marshall. Men eftersom det er en low-volume, nicheteknologi, så kan det blive lidt svært at køre den del af forretningen uden et godt sæt tilhørende high-volume produkter, siger han.

I juli vandt Ericsson auktionen af Nortels CDMA-forretning med et bud på knap seks milliarder kroner. Denne anskaffelse forventes at medvirke til at udvide Ericssons tilstedeværelse i Nordamerika, som er hjemmebase både for Nortel og for to af verdens største CDMA-operatører, Verizon Wireless og Sprint Nextel.

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere