Artikel top billede

HP begraver EDS-navnet

Ifølge HP vil EDS fremover gå under navnet HP Enterprise Services. Dermed forsvinder det 47 år gamle, verdenskendte brand.

Computerworld News Service: HP har droppet EDS-brandet, et år efter virksomheden blev opkøbt.

At EDS nu forsvinder er en stor begivenhed i it-verden. EDS, der blev grundlagt i 1962 og var ejet af General Motors i perioden 1984 til 1996, blev berømt i hele Storbritannien for de store, offentlige aftaler, som firmaet fik halet i land inden alle andre.

EDS fik for eksempel omfattende aftaler i stand med 'the Department for Work and Pensions' og det britiske forsvarsministerium.

Men EDS tabte til gengæld kampen om det store projekt med identitetskort, ligesom virksomheden også mistede kontrakten med NHS e-mail, fordi de to firmaer ikke kunne komme overens.

EDS har samtidig været synonym med andre, problematiske projekter, som for eksempel forsvarsministeriets DII ('Defence Information Infrastructure')-projekt, 'the National Offender Management System' (også kaldet C-Nomis, som er justitsministeriets katalog over registrerede forbrydere) og et forfejlet skatteberegningssystem.

EDS er stadig part i en retssag, hvor virksomheden BSkyB har lagt sag an mod EDS og forlanger næsten seks milliarder kroner som kompensation for en forfejlet CRM-implementering. Selv om sagen har kørt siden 2007, må parterne stadig vente på en afgørelse.

Oursourceren vil nu blive del af HP Enterprise forretningsgruppen, som er den nye betegnelse for den 'Technology Solutions Group', som desuden beskæftiger sig med servere, storage, software og netværk. Divisionen sælger til små og store virksomheder såvel som til regeringen.

I løbet af årets tredje kvartal har netop den division stået for 47 procent af HP's omsætning og 60 procent virksomhedens indtjening før skat.

Ann Livermore, som er vice president hos HP og leder af Enterprise Business Group, siger: "Kunderne står over for store teknologiske udfordringer lige nu. Fastlåste infrastrukturer og de stadigt mere komplekse applikationer mindsker den fart, hvormed it kan tilføje værdi til virksomhederne."

"Leoparder har pletter"

HP og EDS har begge gennemført en del fyringer siden opkøbet, og flere ledende profiler har desuden forladt virksomheden. Mest markant var det, da EDS' chef i Storbritannien, Sean Finnan, i maj valgte at rykke over til konkurrenten IBM Global Services.

Richard Holway, som er bestyrelsesmedlem ved analysefirmaet TechMarketView, siger, at han "begræder tabet af de kontakter, netværk og den erfaring, der i årtier er sivet fra EDS". HP Enterprise Services "lyder næsten ligesom den rigtige rival, IBM Global Services," bemærker han.

Han fortæller desuden, hvordan "BT (det tidligere British Telecom, red.) havde kig på IBM, da de navngav BT Global Services," og han bruger eksemplet som bevis på, at "leoparder nok kan skifte navn men ikke fjerne pletterne".

Han tilføjer: "Jeg tror, som vi også har bemærket ved Dells opkøb af Perot, at måden man håndterer tjeneste- og produktvirksomheder på, burde være helt anderledes."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere