Artikel top billede

Den globale internettrafik er upåvirket af finanskrisen

På trods af et års krise vokser behovet for internetforbindelser fortsat eksplosivt. Netværkskapaciteten er vokset med over 60 procent siden 2007, og i år er der tilføjet 9,4 terabit per sekund.

Computerworld News Service: End ikke den største økonomiske nedgangsperiode siden den store depression har kunnet sætte farten ned på den fortsatte eksplosion af trafik over de internationale internet-forbindelser, og tjenesteleverandørerne udbygger stadig for at imødekomme de øgede behov.

Verdensøkonomien gled ud i en krise for et år siden på grund af begivenheder som investeringsbanken Lehman Brothers' konkursbegæring. Men mængden af internettrafik mellem landene er fra midten af 2008 og til midten af 2009 faktisk vokset hurtigere end i det foregående år, viser tal fra analysefirmaet Telegeography.

Den internationale trafik er mere end fordoblet i det forløbne år i fremkommende markeder som Østeuropa, Sydasien og Mellemøsten, men mere modne markeder oplever også hastig vækst, fortæller analysefirmaet. Trafikken på de internationale forbindelser til USA og Canada voksede med 59 procent.

På trods af de hårde tider har teleselskaberne ikke holdt sig tilbage med at udbygge deres netværk til at kunne håndtere den stigende trafik.

Indiens Tata Communications offentliggjorde i sidste måned planer om at forøge kapaciteten af selskabets 6.700 kilometer undersøiske TGN-Intra-Asia-kabelsystem, som blev sat i drift blot sidste år. TGN-Intra-Asia er designet delvist til at lette flaskehalsproblemerne mellem Japan og Singapore og har på nuværende tidspunkt en kapacitet på 650 gigabit per sekund.

Kabelsystemet skulle oprindeligt første have været udvidet til næste år, men behovet er vokset blandt andet fordi, det går igennem et område med seismisk aktivitet i nærheden af Taiwan, hvor andre kabler er blevet skadede på grund af jordskælv.

Tjenesteleverandørerne har udbygget deres internationale netværkskapacitet med over 60 procent siden 2007 og har alene i år sammenlagt tilføjet 9,4 terabit per sekund af ny international netværkskapacitet.

For kun to år siden nåede de samlede internationale internetforbindelser ifølge Telegeography kun op på 8,7 terabit per sekund. Den gennemsnitlige udnyttelse af netværkene er på trods af denne udvidelse steget i visse områder, og er i Asien steget fra 56 til 62 procent.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere