Artikel top billede

Adobe annoncerer i dag, at der nu kommer endnu et barn ind i Adobe-familien. Denne gang har giganten købt Omniture, der har 21 ansatte i Danmark.

Adobes milliardkøb involverer danske ansatte

Den amerikanske gigant Adobe køber virksomheden Omniture for over ni milliarder kroner, og det kan få betydning for selskabernes danske afdelinger.

Det er et opkøb af de helt store, der er på vej. Softwarefirmaet Adobe køber virksomheden Omniture, der udvikler analyseværktøjer, for 9,2 milliarder kroner.

Dermed sluger Adobe endnu en virksomhed, men herhjemme er det ikke Adobe, der er den store.

Adobe har i Danmark et kontor lidt nord for København samt en udviklingsafdeling i Århus, og de beskæftiger i alt ni medarbejdere.

Til gengæld har Omniture, ifølge erhvervsdatabasen BiQ, 21 ansatte på Islands Brygge i København. Det rejser derfor spørgsmålet, hvordan en fusion af de danske kontorer kommer til at ske.

Men det er endnu for tidligt at sige noget om, lyder det fra Susanne Persson, der er PR-manager for Adobe i Norden. Hun henviser til en meddelelse udsendt fra Adobe i USA.

"Indtil opkøbet afsluttes, vil Adobe og Omniture fortsætte med at operere som selvstændige virksomheder. Kunder og partnere bør fortsætte med at arbejde med deres eksisterende Omniture-kontrakter," skriver Adobe.

Det er dermed endnu uafklaret, hvad det betyder for de ansatte i Danmark.

Købt sig ind i Danmark

Omniture havde ved udgangen af 2008 næsten 1.200 medarbejdere på verdensplan. Afdelingen i Danmark er også hovedkontor for Norden og Benelux-landene, og den store afdeling skyldes, at Omniture i 2007 købte det danske firma Instadia.

Adobe har et salgskontor i Allerød nord for København, mens selskabet også har en dansk udviklingsafdeling. Den danske udviklingsafdeling opstod også i kølvandet på et opkøb i Danmark.

I september for et år siden købte Adobe den lille Århus-virksomhed YaWah for et ukendt millionbeløb. Den lille virksomhed blev købt, fordi den havde nogle stærke kompetencer inden for billedfremvisning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere