Artikel top billede

Google-nedbrud sender din Gmail i sort

Googles Gmail blev i aftes ramt af et globalt nedbrud, der sendte de fleste Gmail-brugere verden over i sort.

Computerworld News Service: Et stor nedbrud har betydet, at Googles Gmail-tjeneste i går var utilgængelig for de fleste brugere kloden over i næsten to timer.

Både private, organisationer, virksomheder og deres ansatte, der er afhængige af Gmail som mail-system, blev ramt.

Google erkender, at Gmail har været ramt af et omfattende globalt kollaps kort tid før klokken 16:00 tirsdag amerikansk tid (klokken 22 dansk tid).

Ifølge Google var problemet løst omkring klokken 17:40 amerikansk tid, hedder det i et indlæg på Google Apps Status Dashboard, hvor Google fremlægger informationer om sine online-tjenester som Gmail, Calendar, Talk, Docs og lignende.

En time og 45 minutter

Tirsdagens nedbrud varede officielt en time og 45 minutter.

"I den periode kunne brugerne fortsat sende og modtage email ved at anvende POP og IMAP," lyder det fra en Google-talsmand.

Google undersøger nu årsagen til nedbruddet og håber at kunne fremlægge årsagerne inden længe, lyder det fra chef-ingeniør David Besbris i et blog-indlæg.

Nedbruddet kommer i kølvandet på et mindre nedbrud, der ramte Gmail mandag og som angiveligt først blev løst ud på tirsdag formiddag.

Blandt de mest populære

Gmail er en af verdens mest populære webmail-tjenester - både når det gælder private og som komponent i Apps, der er udviklet specielt til organisationer og uddannelses-institutioner.

I det lys får ethvert Gmail-nedbrud omgående globale konsekvenser - især for virksomheder, der anvender Gmail til deres forretnings-kommunikation.

Google har tidligere oplyst, at selskabet leverer Gmail-tjenesten til alle typer brugere på den samme infrastruktur. Det betyder, at nedbrud med det samme rammer alle typer brugere.

Bør adskille private og kommercielle tjenester

Gartner-analytiker Matt Cain mener, at man godt kan pege fingre af Google i dette tilfælde.

"Den kritiske opgave for Google er at adskille kommerciel Gmail-trafik fra forbruger-trafikken," siger han.

"Google må bevise, at den private brug ikke hænger sammen med de kommercielle tjenester, og at de kommercielle tjenester har en oppetid på mindst 99,9 procent, hvilket er standard for de fleste kommercielle email-tjenester," siger Matt Cain.

Brugere af rå-udgaven af Gmail betaler intet for brugen, mens Google opkræver 50 dollar per bruger per år for Premier-versionen af Apps.

Apps Premier-ordningen garanterer en oppetid på 99,9 procent for Gmail og andre komponenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere