Torsdagens aviser om it

Send fakturaen fra mobilen. Kærester kontrollerer hinandens sms eller e-mail. Der er penge i CDM-projekter. Bølge af mobillån er på vej til Danmark.

Send fakturaen fra mobilen

Håndværkere og andre små virksomheder kan med nyt, gratis mobilsystem sende fakturaer til deres kunder fra telefonen. Systemet holder også hånd i hanke med dårlige betalere. (Erhvervsbladet)

Kærester kontrollerer hinandens sms eller e-mail

Hver fjerde mellem 18 og 35 år har tjekket partnerens sms, e-mail eller post i smug. Det kan synes uskyldigt, men er strafbart. "Hvis man med forsæte har skaffet sig adgang et brev, en e-mail eller en sms, der ikke er adresseret til en selv, kan man straffes med bøde eller fængsle op til seks måneder," siger juridisk rådgiver cand. jur. Erik Frodelund. (Morgenavisen Jyllands-Posten)

Der er penge i CDM-projekter

Det er big business at investere i CO2-besparende CDM-projekter (Clean Development Mechanism) i udviklingslande, og det er et dansk udviklet system, der holder styr på de mange projekter. "Vi bliver dagligt kimet ned af både internationale banker og små projektmagere i u-landene. Mit system bliver downloadet 10.000 gange hver måned," siger seniorforsker og tidligere medlem af FN's klimapanel Jørgen Fenham fra FN's miljøprogram UNEP, der har kontor på Risø DTU. Fenham har udviklet et Excel-ark, som i detaljer beskriver de godt 5.000 CDM-projekter i FN's program for grøn udvikling.

Bølge af mobillån er på vej til Danmark

Svenske udbydere af omstridt sms-lån satser stort på det danske marked. Forbrugerrådet sender ny appel til regeringen. Læg loft over de dyre lån, inden de bliver en landeplage. (Politiken)

Dagens aviser:
Få automatisk dagens avisresumeer sendt til din indbakke hver morgen. Opret dig som bruger på Computerworld.dk og sæt "Dagens aviser om it" på overvågning med Computerworld Nyhedsovervågning.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere