Artikel top billede

Solen er ikke kun til smukke nedgange, mener Dell, der satser på solpaneler - også til medarbejderne.

Dell barberer 30 millioner kroner af elregningen

Klima-it: Der er penge i gentænke virksomhedens forbrug og spare på strømmen. It-producenten Dell har regnet på, hvor meget virksomheden egentlig sparer.


Vedvarende energi, strømbesparende tiltag og miljørigtig produktion er godt nyt for kloden og de globale klimaændringer. Det er også godt nyt
for tegnebogen.

Den store it-producent Dell har haft regnestokken fremme over det grønne bord og meddeler nu, at koncernen forventer at spare 5,8 millioner dollars, cirka 30 millioner kroner, om året i elektricitet som direkte følge af de sparetiltag, der er fortaget internt de seneste par år.

De store besparelser på strøm kommer fra flere steder. Dell har blandt andet konverteret en række af sine afdelinger i USA fra konventionel, kul-fremstillet elektricitet til 100 procent sol-baseret forsyning.

Derudover bidrager en række løsninger som Power Management af computere og lavpraktiske udskiftninger af el-pærer til at hente den store besparelse.

Hilst velkommen i Danmark

I Danmark hilser Dansk Industri, DI, denne type tiltag mere end velkommen.

Det sparer penge og skaber goodwill overfor virksomheden, mener DI, der slår på tromme for, at alle virksomheder lægger en klima-strategi.

"Det er klart, at store såvel som mindre virksomheder på kort sigt først og fremmest skal beskæftige sig med tiltag, der direkte har med besparelser at gøre. Men en nedskreven klimapolitik eller ligefrem en klima-strategi kan have positiv indflydelse på forholdet til kunder. I dag bliver en virksomhed vurderet ud fra klima-parametre," udtaler DI's miljøpolitiske chef, Bjarne Palstrøm.

DI ser gerne, at dansk erhvervsliv bliver verdens mest klima-bevidste.

"Danmark skal være teknologisk og markedsmæssigt på forkant inden for miljø- og energiområdet. Vi skal i Danmark være med til at definere, hvordan fremtidens miljø- og energisystemer skal se ud," mener Bjarne Palstrøm.

Rabat på solfangere

I tilfældet Dell stammer 25 procent af virksomhedens energiforbrug fra vedvarende energikilder, hvor der især er fokus på solenergi.

Virksomheden er i gang med at udstyre de mægtige parkeringsarealer omkring hovedkvarteret i Texas med tage af solfangere, der sørger for, at bilerne ikke bliver svedet af i solen, samtidig med at parkeringsarealet producerer tusindvis af megawatt om året. Opstilling af standere til opladning af el-biler kommer der naturligvis også.

Derudover tilbyder Dell at betale 25 procent af regningen, når de Dell-ansatte investerer i et solfangeranlæg til deres privatboliger.

Virksomheden har i sine afdelinger installeret det såkaldte 1E NightWatchman og SMSWakeUp-software på 50.000 arbejdsstationer. De slukker automatisk om natten, og en SMS vækker dem igen, når arbejdsdagen begynder. Den løsning alene har skåret 40 procent af det tidligere energiforbrug, og står for en besparelse på 1,8 millioner dollars, cirka 9,5 millioner kroner.

Udover at skifte alle lyspærer ud med lavenergi, har Dell automatiseret sine bygninger med tænd- og sluk-løsninger på lys, ventilation og air condition. Der er et decideret klima-byggeregulativ på vej, som alle Dell-afdelinger verden over skal efterleve.

Endelig er der hentet store besparelser på server-virtualisering og -konsolidering, forbedret hardware og datacenter-design. Ved udgangen af 2009 forventer Dell's interne it-organisation at spare strøm for, hvad der svarer til 2.000 amerikanske gennemsnitshjem og spare kloden for 17.000 tons CO2 hvert år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere