Artikel top billede

Unge: Musikpirateri er kun den næstbedste løsning

Unge vil hellere betale for musik i høj kvalitet frem for at hente den gratis og ulovligt på forskellige torrent-sites, viser en britisk undersøgelse.

Den britiske paraplyorganisation for den engelske musikindustri, UK Music, peger med en ny undersøgelse på, at unge mellem 14 og 24 foretrækker musikabonnementer med ubegrænset download frem for alle andre distributionsmåder.

Modsat eksisterende tjenester, eksempelvis TDC's Play, udtrykker de unge et ønske om, at musikfilerne skal være fri for snærende DRM-bånd (digital rights management), så kunderne kan være sikre på at eje musikken, benytte den på alle ønskede platforme og samtidig undgå virus-inficerede filer fra pirattjenesterne.

Selv om flertallet hører deres musik på computeren eller på en MP3-afspiller og kun knap 15 procent erklærer sig selv som tilhængere af CD-afspillere, rangerer den lille runde CD stadig højt på de unges ønskeliste.

Tre ud af fire svarede, at de ville blive med at købe CD'er, og cirka halvdelen af CD-køberne noterede, at det skyldtes sikkerheden for, at musikken ikke kunne blive fjernet eller deaktiveret som resultatet af DRM-styring over nettet.

De unge pirater

Undersøgelsen med 1.800 respondenter viser, at de unge er storforbrugere af musik, og i gennemsnit har 8.159 numre - eller omkring 17 dages non-stop musik - til rådighed på computeren derhjemme.

90 procent angiver, at musik er den underholdningsform, de ville savne mest på en øde ø i forhold til internet og mobiltelefonen.

Men når de unge ikke kan få de ubegrænsede mængder musikdownload uden DRM, tyer de til at gå planken ud med musikpirateri - hovedsageligt fordi det er gratis og nemt.

Betalt streaming er ikke et musikhit

Selv om de unge ved, at pirateri er ulovligt, mener de ikke, at de kan blive snuppet, og downloading-metoden giver dem en følelse af at eje musikken - og helst så meget som muligt.

85 procent af piraterne fortæller dog, at de ville opgive deres pirat-virksomhed, hvis de kunne hente ubegrænset musik mod betaling.

Derimod vil de unge ikke betale for streaming, fordi de ikke føler, at teknologien giver dem nogen form for ejerskab over musikken. Kun syv procent vil betale for en streaming-service, mens 15 procent ville overveje det.

I Danmark har en Megafon-undersøgelse vist, at TDC-tjenesten Play har fået kunderne til at downloade mindre ulovlig musik.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra pladeselskabernes brancheforening IFPI angående resultaterne i den engelske undersøgelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere