De udenlandske medier Sunday Times og Financial Times har inden for den seneste måned bragt historier om, at et salg af TDC klargøres.
"Det er enten opvarmning til det, der kommer til at ske til næste år, eller også er det bare udenlandske aviser, der har lavet et resume af det, der har stået i de danske aviser i løbet af foråret," siger teleanalytiker John Strand fra Strand Consult.
En af de ting, som måske skal afklares inden, er TDC's ejerskab af det schweiziske teleselskab Sunrise.
TDC har i dag en strategi, der fokuserer på Norden. Alligevel ejer teleselskabet schweiziske Sunrise, som er det næststørste teleselskab i Schweiz. Derfor har TDC tidligere meldt ud, at forretningen skal sælges fra på et tidspunkt, og det vil også gøre TDC til en mere gennemsigtig virksomhed at købe, mener John Strand.
"Det behøver ikke at være afklaret, men det er klart, at hvis man kunne få afklaret forholdene omkring Sunrise, så ville man bedre kunne vise folk, hvad det egentlig er, de køber," forklarer John Strand.
Negativ udvikling i Sunrise
I regnskabet for 2008 skuffede Sunrise med et svagt fald. Skuffelsen fremgik ved præsentationen af TDC's koncernregnskab, hvor koncerndirektør med ansvar for finans, Jesper Ovesen, meddelte, at årets resultat i Sunrise ikke stod mål med den indsats, som selskabet havde ydet i Schweiz.
John Strand vurderer også, at Sunrise har udviklet sig i den forkerte retning.
"Sunrise har udviklet sig negativt henover tid og gør det stadigvæk, og problemet er, at hvis man køber TDC, som ejer en virksomhed i Schweiz, der er bogført til mange flere penge, end den er værdisat til og fortsat udvikler sig negativt, så har TDC en blyklods om benene," siger John Strand.
Sunrise gik frem i årets første kvartal
John Strand tilføjer, at det skal gå godt for Sunrise, hvis virksomheden skal indgå i TDC-porteføljen ved en ny børsnotering.
"Enten skal Sunrise udvise positive tendenser, eller også skal Sunrise væk," siger analytikeren.
Sunrise viste dog positive tendenser i dette års første kvartal, hvor den schweiziske forretning trak TDC Koncernen i en positiv vækst. Det hang ifølge administrerende direktør hos TDC, Henrik Poulsen, sammen med, at Sunrise nu er fokuseret på enkelte områder.
"Det begynder vi så småt at se resultater af nu, især i vores mobilforretning," fortalte Henrik Poulsen til Computerworld i maj.
Orange er løsningen i Schweiz
Den stærkeste spiller på det schweiziske marked er Swisscom, og hvis den virksomhed skal udfordres, så skal Sunrise ikke stå alene, anslår John Strand.
"Der er kun en vej for Sunrise, og det er at fusionere med Orange i Schweiz. Det er den eneste vej frem, for det er to virksomheder, der har det svært. Swisscom er virkelig stærke. Enten skal de fusionere, eller også skal Orange købe Sunrise. Det er de to muligheder, der er," siger John Strand.
TDC købte i år 2000 det schweiziske selskab for 35 milliarder kroner, men værdien er formentlig noget nær halveret i dag. I 2005 blev 19 milliarder kroner nævnt som en mulig salgspris, da hollandske KPN viste interesse for selskabet.
Handlen blev dog aldrig til noget, men TDC's vision for Sunrise er ganske klar. Det fortalte forhenværende administrerende direktør Jens Alder til Computerworld sidste år.
"Sunrise er en ren finansiel investering. Vi kan ikke se nogle store synergier," fortalte Jens Alder om ejerskabet.
Udover Sunrise sidder TDC også på en ungarsk forretning ved navn HTCC, som også skal sælges fra. Værdien af denne er dog markant lavere.