Artikel top billede

It-selskaber melder igen om fremgang

Flere af de store it-selskaber melder om fremgang i foråret. Krisen klør stadig, men det går mærkbart bedre end for et år siden.

De store it-selskaber ser ud til igen at være på sporet efter en tid med voldsom bølgegang og store underskud.

Det tyder på, at selskaberne nu er ved at have gearet ned i tilstrækkeligt omfang til, at de snart igen kan begynde at tjene penge.

Sådan tegner det ensartede billede sig af de kvartals-regnskaber, som flere af verdens helt store it-selskaber netop har offentliggjort.

Begrænser underskud

Blandt dem er den amerikanske chip-gigant AMD, der i de seneste mange måneder har været fælt plaget af store underskud.

Underskud er der stadig, men det bliver mindre og mindre. Således har AMD i selskabets andet kvartal 'blot' tabt 1,7 milliarder kroner på en omsætning, der er hele 13 procent lavere end i det tilsvarende kvartal i fjor, hvor AMD til gengæld kom ud med et underskud på 6,3 milliarder kroner.

AMD tabte desuden knap 2,2 milliarder kroner i første kvartal i år.

AMD flyttede i første kvartal som led i arbejdet med at blive profitabel sine fabrikker over i selslabet GlobalFoundries for at fjerne en stor gældspost fra regnskabs-bøgerne.

Yahoo-indtjening op

Samme billede gør sig gældende for Yahoo, der i selskabets andet regnskabskvartal måtte indkassere et fald i omsætningen på 13 procent i forhold til det tilsvarende kvartal sidste år.

Til gengæld har selskabet droslet ned og restruktureret i så stort omfang, at selskabet har fået sin indtjening til at stige med otte procent i forhold til samme periode sidste år. Samlet har Yahoo tjent knap 740 millioner kroner i kvartalet.

"Når man tager den finansielle situation i betragtning, er jeg meget tilfreds med vores resultat," lyder det fra selskabets koncernchef, Carol Bartz.

Yahoo er for tiden under voldsomt pres for at revitalisere sine websites og finde balancen, så selskabet også resultatmæssigt bedre kan matche mægtige Google, der på alle måder er det selskab, som Yahoo arbejder på at udfordre og fravriste herredømmet over nettet.

Google er kommet ud af andet kvartal med en omsætningsfremgang på tre procent og en indtjening på knap ni milliarder kroner.

iPod-salg går langtsomt - men iPhone rykker

Hos Apple er der også grund til tilfredshed. Selskabet fremstår nærmest upåvirket af den økonomiske krise og har rapporteret et af de bedste kvartals-resultater uden for jule-perioden.

Selskabet er kommet ud af dets tredje regnskabskvartal med en samlet netto-indtjening på 6,5 milliarder kroner. I samme periode sidste år tjente selskabet næsten en milliard kroner mindre.

Et af lavpunkterne i Apples regnskab er iPod-forretningen, der er under afmatning. Således er iPod-salget faldet med syv procent til 10,2 millioner solgte enheder.

Til gengæld buldrer iPhonen frem med 5,2 millioner solgte enheder. Det er 626 procent flere end i samme periode sidste år.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere