Politiet får flere og flere online-anmeldelser. De seneste tal viser, at politiet har fået 36.026 anmeldelser online i løbet af årets første seks måneder - det er 44 procent flere end sidste år, hvor tallet for den samme periode var 24.955.
Succesen bygger videre på en udvikling, hvor politiet, siden online-anmeldelserne først blev taget i brug i 2005, har oplevet en løbende stigning i antallet af anmeldelser.
Men succesen betyder også, at politiet skal bruge mere tid på at føre anmeldelserne fra online-systemet over i politiets sagsbehandlingssystem.
Online-systemet kan nemlig ikke direkte føre anmeldelserne ind i sagsbehandlingssystemet, og det betyder, at anmeldelsen i praksis sendes som en e-mail, som en polititbetjent så skal føre over i systemet manuelt.
En proces tillidsrepræsentant og ansvarlig for teknologi-området i de politi-ansattes fagforening, Politiforbundet, Niels Hedeager tidligere har beskrevet for Computerworld.
"Alting fungerer ikke optimalt endnu, fordi vi ikke har fået det nye sagsbehandlingssystem," sagde Niels Hedeager, da de seneste flotte tal kom i januar. Det nye sagsbehandlingssystem Polsag skal ifølge planen rulles ud fra slutningen af i år.
Cykler i front
Det er kun tyverier af køretøjer og cykler, samt tyverier af værdier op til 8.000 kroner, som kan anmeldes over hjemmesiden, og det er muligt at gøre politiet opmærksom mistanker om børnepornografi og hacking via hjemmesiden.
I første halvår i år fik politiet flest anmeldelser af cykeltyverier 22.510 har anmeldt et cykeltyveri og der er anmeldt 10.414 tyverier for en værdi på op til 8.000 kroner.
I år er det som noget nyt blevet muligt for udlændinge at anmelde tyverier for op til 8.000 kroner, noget som politiet blandt andet mener har været en fordel for de udlændinge som er blevet bestjålet, for eksempel på Roskilde Festival.