Artikel top billede

En afgørelse fra Klagenævnet for Domæner modtages ikke med glæde fra klageren Badboy Europe.

Dansk studerende vinder over plæneklipperkoncern

En global amerikansk koncern taber domænesag til dansk studerende fra Århus.

Plæneklippere og andet haveudstyr kommer ikke foreløbig på badboy.dk. Det står nu fast efter, at den unge århusianer Anders Pedersen har vundet en sag mod den globale amerikanske koncern Bad Boy Mowers, der sælger plæneklippere og andet haveudstyr.

Tidligere har domænet badboy.dk ligget under selskabet Søegaard Motor og Maskinteknik, som varetog salget af produkter fra den amerikanske koncern. Men overdragelsen af domænenavnet fra Søegaard Motor og Maskinteknik til det danske selskab Bad Boy Europe, som nu varetager franchiset, gik ikke som planlagt, da Søegaard Motor gik konkurs.

I forvirringen fik Anders Pedersen så registreret domænenavnet badboy.dk, som han nu i dag sidder med.

Claus Petersen, administrerende direktør i Bad Boy Europe, har ikke følt, at de er blevet ordentligt behandlet af DK-Hostmaster, der varetager domænenavne i Danmark.

"Vi har betalt for at blive skrevet op til ventelisten for badboy.dk, men kontakten med DK-Hostmaster har ikke været god. Når vi har sendt dem e-post, så har de ikke svaret tilbage til den rigtige adresse, men til en e-post adresse under badboy.dk-domænet," siger Claus Petersen.

Direktør: Klagenævn dækker over DK-Hostmaster
Men Klagenævnet for Domænenavne er uenig i dette, og i dets afgørelse lægger nævnet vægt på, at DK-Hostmaster har overholdt alle regler for, hvornår en registrant af en hjemmeside skal informeres om hjemmesidens udløb.

Yderligere noterer nævnet, at termen badboy er en sammensætning af to velkendte engelske ord, der er en betegnelse for "uartig dreng".

"Jeg føler lidt, at Klagenævnet har dækket over DK-Hostmasters fejl. Men i denne sag er vi sådan set ikke sure på Anders Pedersen eller Klagenævnet, der blot har fulgt en procedure. Det er snarere DK-Hostmaster, som har lavet nogle fejl," siger Claus Petersen.

Men DK-Hostmaster har ikke kunnet sende til nogen anden e-post end dem, nævnet får at vide fra folk, der gerne vil på en venteliste.

"Da Badboy.dk tilmeldte sig venteliste, så gav de os mailen cp@badboy.dk, så vi har sendt til den mail-adresse, og der har vi ikke hørt mere fra," siger Lars Nielsen, supporter i DK-Hostmaster.

Producerede tusinder af t-shirts med logo

Badboy Europe mener dog, at virksomheden har brugt utroligt meget energi på at lancere sit badboy.dk varemærket.

"Vi har fået lavet tusindvis af t-shirts med badboy-logoet, så det er selvfølgelig irriterende, at det nu ikke kan bruges," siger Claus Petersen.

Claus Petersen har tidligere tilbudt 500 kroner til Anders Pedersen for domænet, som Anders Pedersen har afslået.

Anders Pedersen fortæller til Klagenævnet for Domænenavne, at han har planer om at etablere et såkaldt "Community site", der skal indeholde artikler om emner af interesse for unge mennesker.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Klagenævnet for Domænenavne omkring dets afgørelse.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere