Artikel top billede

Sitecore vokser på tre strategiske mål

Softwarehuset Sitecore tænker globalt på tre områder. Målet for i år er en vækst, der klart overhaler it-branchens forventede 15 procent.

Sitecore, der leverer løsninger til administration af web-sider (CMS), øgede omsætningen med 85 procent i regnskabsåret 2007/08 set i forhold til 2006/07. Ifølge direktør Michael Seifert ligger der tre strategiske valg til grund for den medvind, selskabet oplever.

For det første er Sitecore en ren softwarevirksomhed og tilbyder dermed ikke konsulentydelser. For det andet har der været et teknologisk valg af .NET som platform, og for det tredje har Sitecore altid "tænkt globalt".

"Mange CMS-leverandører tilbyder selv hele konsulentdelen med implementering af løsninger og henter størstedelen af omsætningen her. Vores kanalstrategi er at overlade implementeringen til vores 300 partnere på verdensplan," udtaler Michael Seifert i en pressemeddelelse.

Især salg af licenser

Softwarelicenser står for langt størstedelen af virksomhedens omsætning, og Sitecore kommer ifølge en pressemeddelelse med dette regnskab op blandt de største leverandører af web content management-systemer (CMS).

På verdensplan har Sitecore-selskaberne haft en omsætning på 90 millioner kroner, og virksomheden har i dag 120 medarbejdere.

Vejen mod at blive mere end bare bemærket på verdensmarkedet for CMS-løsninger er gået via Nordamerika. Sitecores afdelinger i USA og Canada står for 50 procent af selskabets omsætning på verdensplan i 2007/08-regnskabet. USA er det første land uden for Danmark, hvor Sitecore har åbnet kontor, og efter USA kom Storbritannien, Australien, Holland og Sverige til.

Mere end 15 procent

Sitecore forventer fortsat vækst det kommende år på trods af den udbredte finansielle krise.

"Sitecore har et solidt økonomisk fundament og en international bredde. Vi forventer derfor at vokse langt mere end de 15 procent, som Gartner har forudset som branchens samlede vækst det næste år," udtaler Michael Seifert.

På kundelisten tæller Sitecore internationalt en række Fortune 500-selskaber, herunder Microsoft og Siemens, mens de hjemlige kunder omfatter Jobzonen, Københavns Kommune og Aller.

Inden for det offentlige bygger en stribe hjemmesider også på Sitecores CMS-system. Hjemmesider, som tidligere har vundet i konkurrencer som Bedst til Nettet og Bedst på Nettet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere