Artikel top billede

Microsofts gratis antivirus-software frigives i dag

Sidst på dagen dansk tid frigiver Microsoft en beta-version af Windows Essential Security, som i første omgang vil kunne hentes af 75.000 Windows-brugere.

Som navnet antyder, tilbyder Microsoft med Windows Security Essentials en sikkerhedspakke med de grundlæggende funktioner, der skal til for at beskytte en Windows-computer.

Microsoft har tidligere beskrevet Windows Essential Security som en "strømlinet løsning, der vil tilbyde en omfattende beskyttelse imod malware, herunder virus, spyware, rootkits og trojanere."

Sent mandag udtalte en talsperson fra Microsoft til Computerworld News Service, at pakken i første omgang kun vil kunne hentes af 75.000 personer. Det ser umiddelbart ud til, at Windows Security Essentials i beta-versionen kun vil blive frigivet i USA, Brasilien og Israel, men på denne side vil man senere i dag kunne finde mere information.

I sidste uge sagde Alan Packer fra Microsofts antimalware-enhed, at Windows Security Essentials blandt andet retter sig mod det voksende marked for netbooks.

"Vi har testet det (softwaren, red.) på netbooks, og en gigabyte RAM er faktisk rigeligt," sagde Alan Packer, der dog tilføjede, at man med færre RAM og langsommere processorer godt kan opleve, at sikkerhedspakken bliver for tung.

Nyt sikkerhedsforsøg fra Microsoft

Microsoft har flere gange forsøgt at komme ind på markedet for antivirus-løsninger, seneste med OneCare, der dog aldrig er blevet den store succes.

I 2007 var OneCare det eneste af 17 antivirusprogrammer, der dumpede i en stor test, og Microsoft har da også tidligere erkendt, at OneCare har nogle mangler.

Microsoft har også flere gange understreget, at selskabets antimalware-teknologi har vundet en række priser, og Morro bygger da også videre på den teknologi, som ligger bag OneCare.

Det nye ved Morro er derfor i høj grad, at Microsoft skærer alle de ikke-grundlæggende funktioner væk, så der bliver tale om et meget simpelt produkt, der skal opfylde de mest almindelige sikkerhedsbehov hos private Windows-brugere.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere