Efteråret kommmer til at byde på en test af de helt store for Region Midtjylland, hvor de forskellige institutioner samtidig skal overgive opgaver til den centrale it-organisation.
Og selvom it-afdelingen for de to sygehuse i Randers og Grenå normalt neddrosler aktiviteterne på alle andre områder end drift og support, når solen står højt på himmelen, og der er sommerferie, er det ikke sikkert, at det bliver helt så roligt i år lyder det fra it-områdeleder Erling Kusk.
For en vigtig afprøvning af Region Midtjyllands fælles elektroniske patientjournal i Randers og Grenå er første skridt på vejen til en fælles platform for hele regionen.
"Alt andet it-arbejde går normalt i stå. Men det kan dog være, at vi i år, kan blive nødt til også i ferieperioden at arbejde på vores store projekt i efteråret for at få optimeret hele vores it-installation," konstaterer Erling Kusk.
It-områdelederen, som har ansvaret for Regionshospitalet Randers/Grenå, forklarer, at der er masser af opgaver, som skal på plads, inden den store implementering kan gå i gang.
Det er udskiftning af det trådløse netværk, opsætning og udskiftning af omkring 750 pc'ere, optimering af servere, krydsfelter, netværksstruktur og implementering af nye overvågningsværktøjer.
En af udfordringerne ved at skulle implementere ny it-understøttelse på sygehusene er, at der er et krav om konstant, sikker drift. De ni medarbejdere i Erling Kusks afdeling skal sammen med Region Midtjyllands fælles it-afdeling holde it-driften kørende for 1.800 medarbejdere, mens de altså får gennemført de ændringer fuldskala-afprøvningen kræver.
De store krav om sikker drift lægger et pres på it-afdelingen hen over sommeren. Allerede lige efter sommerferien skal Erling Kusk og it-ledelsen give grønt eller rødt lys til det store projekt.
"Jeg vil fokusere på at etablere et overblik over, hvor langt vi er lokalt, og hvor langt vore leverandører, de interne såvel som de eksterne, er med at kunne leve op til Regionshospitalets "go eller no go"-kriterier omkring opstart af EPJ-projektet," siger Erling Kusk og tilføjer, at it-organisationen derefter skal have de nødvendige tiltag på plads for at komme i mål med fuld skala-prøven.
Travlt efterår
Det bliver dog ikke kun den store implementering, som kommer til at lægge pres på it-folkene i den midtjyske region. Samtidig med det store EPJ-projekt bevæger regionen sig mod en mere centraliseret it-funktion.
"En anden vigtig dagsorden for Region Midtjyllands forretninger vil være at følge arbejdet med at etablere service level agreements, SLAer, i forhold til regionens fælles it-afdeling samt at lægge sig fast på niveauet for overflytning af personale til den fælles it-afdeling," fortæller Erling Kusk.
Samtidig med de øvrige opgaver vil Erling Kusk også begynde at få indarbejdet flere grønne tiltag i regionens og regionshospitalets it-arbejde.
"Det har jeg ikke haft meget fokus på. Men i relation til arbejdet med implementering af nye indkøbsstandarder i regionen, vil jeg som en væsentligt faktor fokusere på grøn it," siger Erling Kusk og tilføjer, at det bør dreje sig om flere ting. Lige fra grøn profil på de produkter it-organisationen køber, forbrugsstoffer over strømforbrug til brug af papir og antal print.
Men først er der lige fuldskala-afprøvningen, understreger Erling Kusk.