Artikel top billede

Microsofts Bing vinder momentum

Endnu en rapport viser, at Microsofts nye søgemaskine vinder ind på Google.

Computerworld News Service: Microsofts ny søgemaskine, Bing, er kommet godt fra start, viser endnu en rapport.

Bing, som er en opdateret version af Microsoft Live Search, får allerede nu markant større opmærksomhed end forgængeren, der aldrig kom rigtigt ind på scenen, påpeger en rapport på online-markedsanalytikeren comScore. Microsoft lancerede Bing sidst i maj under The Wall Street Journals konference All Things Digital.

Kun få dage efter Bings lancering rapporterer comScore, at Microsofts andel i søgemarkedet er steget fra 9,1 procent til 11,1 procent.

"Disse foreløbige data antyder, at Microsoft Bing har genereret en tidlig interesse, hvilket har resulteret i en pludselig stigning i søgningsandel og en forbedring på kort sigt af Microsofts position på søgemarkedet," siger Mike Hurt, som er senior vice president hos comScore.

"Indtil videre ser det ud til, at stigningen i søgemarkeds-penetration har været nogenlunde stabil. Hvordan Bing klarer sig, vil i sidste ende afhænge af, om den genererer flere prøve-brugere gennem sin omfattende lanceringskampagne, og om den fastholder disse prøve-brugere. Den er tilsyneladende kommet godt fra start."

Nyhedens interesse

Rapporten fra comScore kommer i hælene af en undersøgelse, der blev offentliggjort i sidste uge af StatCounter Global Stats, der viste, at Bing har overtaget Yahoos andenplads både i USA og på verdensplan. StatCounter, som analyserer website-trafik, påpeger også, at Bing har snuppet markedsandele fra hovedkonkurrenten, Google.

Rapporten fra StatCounter er baseret på analyse af brugen af søgemaskiner i de første fire dage efter Bings lancering 1. juni. Rapporten viser, at selvom Google dominerer det amerikanske søgemarked med en andel på 71,47 procent, så har Bing 16,28 procent af markedet, og Yahoo har nu en tredjeplads med 10,22 procent.

"Tiden vil stadig vise, om Bing begynder at vakle, når den indledende nyhedsværdi og medieopmærksomhed fortager sig, men ved første øjekast ser det ud til, at Microsoft har satset på en vinder," siger Aodhan Cullen, som er administrerende direktør for StatCounter.

Microsoft Bing, som tidligere havde kodenavnet Kumo, har en mængde relaterede tjenester heriblandt Bing Travel, Cashback og Maps for Enterprise. I kombination med softwaregigantens store markedsførings-muskler forventes den ny tjeneste at kunne hjælpe Microsoft til at tage kampen op mod søgekæmpen Google.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere