Artikel top billede

Symantec: 90 procent af al e-mail er spam

Mere end 90 procent af alle e-mails på virksomhedernes netværk er uønsket. Ifølge Symantecs sikkerhedseksperter er over halvdelen spam fra såkaldte botnet.

Computerworld News Service: Det virker som om, spammerne arbejder lidt hårdere i disse dage, mener Symantec, som offentliggør, at uønsket e-mail i sidste måned udgjorde 90,4 procent af alle e-mails på virksomheders netværk.

Det repræsenterer en stigning på 5,1 procent i forhold til måneden før, hvilket ikke er usædvanligt. I årevis har spam udgjort mellem 80 og 95 procent af al e-mail på internettet.

Næsten 58 procent af al spam kommer nu ifølge Symantec fra såkaldte botnet, som er netværk af hackede computere, der kan misbruges af kriminelle til at stjæle data, lancere angreb eller sende spam. Det værste af alle de spammende botnet hedder Donbot og genererer alene 18,2 procent af al spam, oplyser Symantec.

Disse botnet kan udlejes på det sorte marked af enhver, men i de seneste måneder har spammere været ved at bevæge sig bort fra botnettene for at eksperimentere med en ny måde at snige deres uønskede e-mails gennem virksomhedernes filtre, forklarer Adam O'Donnell, som er analytiker hos antispam-leverandøren Cloudmark.

"Visse af de større internetudbydere får en stor del spam, der ikke kommer fra botnet," fortæller han. I disse nye spam-kampagner kan spammere leje ellers legitime netværkstjenester ofte i østeuropæiske lande såsom Rumænien og så sende store mængder spam af sted mod en udvalgt internetudbyders netværk.

Ideen er at få så mange e-mails som muligt ud på et netværk, før nogen form for filtreringssoftware opdager det. Spammere sender hundredtusinder af e-mails af sted hver dag ved brug af denne teknik, forklarer O'Donnell.

Sociale netværk er også i stigende grad ved at blive vigtige spammerværktøjer. I løbet af sidste uge begyndte kriminelle at overtage konti fra både Facebook og Twitter ved at stjæle brugernes kodeord gennem forskellige phishing-metoder.

Disse stjålne konti bruges efterfølgende til at udsende spam til phishing-ofrenes venner.

I tilfældene med Twitter-angrebene er de hackede konti blevet brugt til at udsende falske Twitter-beskeder, der promoverer gratis prøver af et kosttilskud med acai-bær.

Spam via sociale netværk er ifølge sikkerhedseksperter særligt effektivt, fordi det ikke kan filtreres fra af virksomhedens firewall og kommer tilsyneladende fra modtagerens ven.

Symantecs rapport kan downloades her [pdf].

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere