Artikel top billede

Wikipedia ændrer licens-vilkårene for indholdet

Wikipedia dropper GNU til fordel for Creative Commons.

Computerworld News Service: Wikimedia Foundation vil ændre i licens-vilkårene for indholdet på Wikipedia, oplyser organisationen.

Ved at benytte Creative Commons Attribution/Share-Alike License (CC-BY-SA) forventer Wikimedia, at det bliver lettere for andre at genbruge indholdet fra Wikipedia og dens andre websites.

Beslutningen er godkendt af Wikimedias bestyrelse. Wikimedia har tidligere afholdt en afstemning, hvor 88 procent af omkring 17.000 af organisationens medlemmer foretrak ændringen.

Den nuværende licensform, GNU Free Documentation License (FDL), vil fortsat understøttes i særlige tilfælde, men CC-BY-SA-licensen bliver den primære for indhold på alle Wikimedias websites heriblandt Wikipedia.

Wikimedia tillader, at indhold fra dens websites kan bruges "til ethvert formål" på den betingelse, at der krediteres korrekt, og at ændret indhold gøres tilgængeligt under samme vilkår, skriver organisationen i en pressemeddelelse.

Ved at benytte sig af CC-BY-SA gør Wikimedia sit indhold "juridisk kompatibelt" med indhold fra andre steder, der også styres af denne licens og gør det således lettere at genbruge for andre.

Creative Commons-licenserne eksisterede endnu ikke, da Wikipedia blev stiftet i 2001, så organisationen benyttede sig af GNU Free Documentation License - som er skabt af Free Software Foundation til dokumentation af software - fordi det gav mulighed for, at indhold kunne genbruges og videredistribueres. Men Creative Commons-licenserne er blevet meget udbredte, efter de så dagens lys i 2002.

Udover at løse juridiske uforeneligheder vil brugen af CC-BY-SA også gøre det muligt for Wikimedia at droppe GNU FDL's krav om at inkludere en kopi af licens-teksten med hver kopi af et givent indhold. Dette krav, mener Wikimedia nemlig, komplicerer processen med at genbruge og remixe indholdet fra organisationens websites.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere