Artikel top billede

Microsoft: SharePoint går ned om 180 dage

En fejl i udløbsdatoen betyder, at SharePoint ophører med at fungere 180 dage efter, at man har installeret Service Pack 2 til det populære Microsoft-produkt.

Microsofts uhyre populære samarbejdssoftware SharePoint er ramt af en fejl, der betyder, at brugere kan opleve ikke at kunne få adgang til systemet.

Fejlen består i, at der i Service Pack 2 til SharePoint er inkluderet en forkert udløbsdato, der betyder, at SharePoint-produktet bliver opfattet som en prøveversion, der skal udløbe efter 180 dage.

"Vi tager produkt-kvalitet seriøst og gør alt, hvad vi kan for at undgå og løse problemer, der påvirker vores kunder negativt."

"Desværre har vi for nylig opdaget en fejl i Service Pack 2, der rammer alle kunder, der har installeret den til SharePoint Server 2007," skriver Jeff Teper, Corporate Vice President for SharePoint, i en meddelelse.

Ingen adgang

Ifølge Microsoft rammer fejlen alle, der udruller Service Pack 2 til de følgende produkter: Office SharePoint Server 2007, Project Server 2007, Form Server 2007, Search Server 2008 og Search Server 2008 Express.

"Aktiveringen af udløbsdatoen vil ikke påvirke den almindelige SharePoint-funktionalitet frem til udløbsdatoen. Desuden vil produkt-udløbet 180 dage efter SP2-installationen ikke påvirke kunders data, konfigurationer eller applikations-kode, men den vil indlæse SharePoint, så slutbrugerne ikke har adgang," forklarer Microsoft om den uheldige dato-fejl.

Det er heldigvis forholdsvist simpelt at undgå at havne i denne SharePoint-suppedas.

Microsoft forklarer i detaljer, hvordan man skal genindtaste produkt ID-nummeret for at undgå, at SharePoint pludselig stopper med at virke.

Samtidig meddeler SharePoint-holdet, at man arbejder på en opdatering, der skal løse problemet helt automatisk. Indtil videre skal man dog selv klare skærene i SharePoint.

"Vi undskylder det besvær, dette må give dig," slutter Jeff Teper beskeden til SharePoint-kunderne.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dinner Roundtable: Sikre og skalerbare løsninger til den moderne komplekse infrastruktur

Traditionelle IT-sikkerhedsløsninger, såsom VPN'er, er ikke længere tilstrækkelige for de avancerede sikkerhedsbehov og kompleksiteten i moderne virksomheder. Det norske nationale cybersikkerhedscenter anbefaler derfor nu at erstatte SSLVPN/WebVPN-løsninger på grund af sårbarheder.

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere


NIS2: Indhold, krav og konsekvenser- sidste chance for at blive klar

Vi sætter på denne dag fokus på hvad NIS2-direktivet kommer til at betyde for din organisation. Du et overblik over direktivet og de skærpede krav, så du undgår bøder og sanktionering.

26. september 2024 | Læs mere