Artikel top billede

Den grønne tavles tid er ved at være forbi, snart vil en en kontormedarbejder kunne foretage en opringning ved at tale eller gestikulere til et whiteboard.

Microsoft-chef tror på 'værelses-computere'

De touch-kontrollerede pc'er, som man længe har talt om hos Microsoft, kan ifølge Microsoft stå over for deres storhedstid.

De nye teknologier, der ændrer, hvordan folk giver kommandoer til computere, kan i løbet af de næste år være med til at gøre touch-baserede pc'er mere populære og ændre den traditionelle, stationære computer, så der i stedet bliver tale om en 'værelses-computer'. Det fortalte en Microsoft-chef i et interview i sidste uge.

De touch-kontrollerede pc'er, som man længe har talt om hos Microsoft, kan i løbet af de næste år komme til at stå over for deres storhedstid. Det vil ske i takt med, at folk vænner sig til at kontrollere computeren på samme måde, som de gør med deres touchscreen-telefon, mener Craig Mundie, der er leder af Microsofts udviklings-afdeling.

Prisen på den type computere er faldende, ligesom de heller ikke vejer så meget længere, fortalte Craig Mundie. "De er blevet meget nemmere og mere komfortable at håndtere. Indtil for nyligt var de stadigt for store og klodsede."

Microsofts Windows 7-styresystem vil komme til at tilbyde touch og multi-touch kontrol-muligheder, der vil egne sig til tablet.

Touchscreen vil måske, sammen med input-metoder som for eksempel tale eller bevægelse, blive almindeligt på pc'er, efterhånden som computer-display udvider sig også at omfatte bordplader og mure, fortalte han. Microsoft forsker for øjeblikket blandt andet i stemmegenkendelse og computersyn.

[b]Giv tegn til dit whiteboard[7b]
Om nogle år vil alle overflader i dagligstuen eller på kontoret principielt kunne bruges som display til computeren, tilføjede han.

En kontormedarbejder vil for eksempel kunne foretage en opringning ved at tale eller gestikulere til et whiteboard eller en bordplade med en indbygget skærm. Medarbejderen vil desuden frit kunne skrive på begge skærme, eller måske bruge dem som billedfremvisere.

Graig Mundie mener, at den stationære computer vil udvikle sig ind i helt nye kategorier. "Jeg tænker efterhånden ikke længere den stationære computer som noget, der kun hører til på skrivebordet, men nærmere som noget, der knytter sig til hele lokalet."

Oversat af Marie Dyekjær Eriksen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere