"Det har været en hektisk dag i dag."
Sådan lyder det fra den administrerende direktør i Oracle Danmark, Thomas Gregers Honoré.
I dag var nemlig dagen, hvor opkøbsivrige Oracle betalte 7,4 milliarder dollars for giganten Sun Microsystems.
Den danske Oracle-direktør skynder sig dog at slå fast, at opkøbet stadig mangler at blive endeligt godkendt af Suns bestyrelse og aktionærer, ligesom opkøbet er på betingelse af en række offentlige godkendelser.
Med de forbehold glæder Thomas Gregers Honoré sig imidlertid over dagens opkøb.
"Opkøbet er perspektivrigt og spændende, fordi vi har en stor synergi og et stort overlap med Sun. Vi er sammen om mange kunder i Danmark, og der er flere af vores kunder, der har bedt os om at tage en større rolle i branchen, og om at reducere kompleksiteten og levere systemer, der er standardbaserede og lettere og bruge," siger han.
Danske firmaer stadig adskilte
Thomas Gregers Honoré fortæller, at det endnu er for tidligt at kommentere på, hvilken betydning, opkøbet får for de danske afdelinger af henholdsvis Oracle og Sun Microsystems.
"Det kan jeg ikke kommentere på endnu. På nuværende tidspunkt skal det først godkendes, og bagefter går vi i arbejdstøjet. Det er der, hvor vi er nu," siger han.
En sammenlægning af de to danske virksomheders afdeling sker altså ikke lige med det samme.
"Nu er det annonceret, og så sidder vi ellers og venter på, at det blive godkendt, og frem til da vil vi være to separat opererende virksomheder," lyder det fra Thomas Gregers Honoré.
Sun-kunder skal ikke frygte opkøb
Thomas Gregers Honoré forklarer, at Oracle efterhånden har stor erfaring med opkøb, og at Sun-opkøbet ikke er anderledes end de øvrige opkøb, Oracle har foretaget gennem den seneste tid.
"Men når det er sagt, så er det et perspektivrigt køb. Også i Danmark, fordi de to virksomheder har rigtig god synergi," siger han.
"Både Oracles commitment til Java og Solaris og Linux er jo helt i tråd med det her. Vi synes virkelig, der er god synergi mellem vores kunder og partnere, så vi mener, det er perspektivrigt," siger han.
Oracle yder stadig support
Suns kunder skal altså ikke forvente helt nye toner, nu hvor selskabet bliver en del af Oracle.
"Der er ikke nogen tvivl om, at vi er dedikeret til at fastholde Suns udvikling, innovation og support, ligesom vi har gjort med alle de øvrige opkøb, vi har foretaget," siger han.
"Det her er jo ikke den første. Vi opkøbte Peoplesoft, Hyperion, Siebel og senest BEA og en række andre virksomheder, så det er ikke første gang, vi gør det her," siger Thomas Gregers Honoré.
"Fælles for dem er, at vi støtter kunderne og bliver ved med at levere den support, som kunderne er vant til," slår den danske Oracle-direktør fast.