Artikel top billede

Regeringen ændrer multimedieskatten

Regeringen justerer multimedieskatten, så frivillige, lærere og hjemmehjælpere friholdes for den nye skat. Samtidig bliver skatten skåret ned, så der kun beskattes af 3.000 kroner.

Skatteministeriet har offentliggjort, at regeringen nu er blevet enig med Dansk Folkeparti om en ændring af multimedieskatten.

To ting er ændret i forhold til den tidligere aftale. For det første bliver færre grupper ramt af skatten og for det andet sænkes det beløb, som den enkelte beskattes af fra 5.000 til 3.000 kroner.

Hos regeringspartiet Venstre forklarer skatteordfører Torsten Schack Pedersen, at det bliver muligt at slippe for multimedieskatten, hvis det udstyr man har kun kan bruges til arbejdsformål eller hvor det kan kontrolleres.

"Eksempelvis en hjemmehjælper med en PDA, eller nogen der har en vagttelefon, skal ikke beskattes," siger Torsten Schack Pedersen.

Dansk Folkepartis skatte- og it-ordfører Mikkel Dencker forklarer, at ændringen ikke skal ses som en friholdelse af bestemte grupper, men en generel regel.

"Det skal mere ses som en rimelighedsbetragtning. Der er nogen former for brug af it-udstyr, som er så begrænset til erhvervsmæssig brug, at der ikke skal være beskatning," siger Mikkel Dencker.

"Det er mere en generel undtagelse, når det kun kan bruges erhvervsmæssigt. Det er alle erhvervsgrupper, der potentielt kan være under den, så længe der er mulighed for at kontrollere at udstyret ikke bruges privat," siger Mikkel Dencker.

Lejlighedsvis undtagelse

En anden undtagelse indføres for dem som fra tid til anden tager en arbejdscomputer med hjem.

"Det er hvis du kun lejlighedsvis tager en pc med hjem, så bliver du også fritaget," siger Venstres skatteordfører Torsten Schack Pedersen. Han forklarer, at det i det videre lovarbejde vil blive præciseret, hvad lejlighedsvis betyder.

Endelig bliver frivillige, som får udstyr eller telefon stillet til rådighed ikke ramt af den nye skat.

"Der har været tvivl om frivilligt ulønnet arbejde, og det sørger vi for at der ikke er tvivl om. Det har aldrig været intentionen, at man skulle beskattes af frivilligt arbejde, så det får vi ryddet op i," siger Torsten Schack Pedersen.

Finansiering på vej

Mikkel Dencker forklarer, at der formentlig vil være mere administration med den nye sammensætning af skatten, men han mener, at det er vigtigere at sikre, at skatten rammer mere rimeligt.

Ordføreren fra Dansk Folkeparti erkender, at der med ændringerne i multimedieskatten kommer færre penge i kassen. Men regeringen og Dansk Folkeparti er enige om finansieringen.

"De ændringer der laves er fuldt finansieret gennem nogle andre elementer, som vil blive præsenteret senere," siger Mikkel Dencker.

Torsten Schack Pedersen (V) fortæller, at ændringerne betyder, at multimedieskatten indbringer et par hundrede millioner kroner mindre. Det oprindelige forslag skulle indbringe 750 millioner kroner om året.

Venstres skatteordfører pointerer, at multimedieskatten skal holdes op mod resten af skattereformen.

"Særligt inden for it-området, hvor folk tjener en fornuftig løn. Der vil mange komme til at betale 1.700 i topskat på grund af multimedieskatten, men mellemskatten afskaffes, og bundskatten sættes ned," lyder det fra skatteordføreren.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere