Artikel top billede

Få 25 Mbit/s med LTE-teknologien

Motorola lover hastigheder på op til 25 Mbit/s med LTE-teknologien. LTE kommer i høj grad til at handle om video, siger selskabet.

Computerworld News Service: Motorola udførte masser af test af den trådløse teknologi LTE i området nær Las Vegas Convention Center under messen International CTIA Wireless i sidste uge.

Der blev sendt videodata ved hastigheder på over 10 megabit/sekund til skærme i en kørende minibus med kun få mindre forstyrrelser i signalet.

Det eneste tekniske problem under en 10 minutter lang test-køretur med to journalister forekom, da video-dataene skiftede antenne, idet minibussen passerede fra en sektor til en anden, som blev forsynet med LTE-signalet af hver deres antenne.

Her gik der kludder i live videosignalet fra Motorolas bod i konferencecentret i omkring tre sekunder.

Resultatet var brudte billeder og såkaldt "tiling," hvilket er almindeligt forekommende, når videosignaler afbrydes selv i kun et øjeblik.

Fotsøger at udrydde skønhedsfejl

Ed Sawma, som er leder af LTE-marketing hos Motorola, fortæller, at skiftet mellem antennerne af signalet til den kørende minibus sandsynligvis varede omkring 200 til 300 millisekunder og resulterede i forstyrrelser i billedet i tre sekunder.

Men ifølge Sawma arbejder ingeniører på at udglatte disse skønhedsfejl, og kommercielle LTE-produkter forventes i salg senere i år.

Testen viste optaget video fra websites og live video fra Motorolas bod på CTIA-messen. Det er sandsynligt, at der vil forekomme færre af denne slags tekniske problemer med streamet video fra internettet på grund af indbygget buffer-software fra internet-indholdsleverandørerne, forklarer Sawma.

Som en del af testen browsede han også internettet på en bærbar, hvor den ene side efter den anden blev indlæst meget hurtigt. Den bærbare var tilsluttet via Wi-Fi til en router i minibussen, som var forbundet til internettet via LTE.

WiFi som mellemled

I en sidste test viste han, hvordan Archos 5 Internet Media Tablet kan fungere over LTE ved brug af dens Wi-Fi-forbindelse som mellemled.

Motorola beskriver Archos 5 som et typisk eksempel på den form for mobile, trådløse enhed, som vil benytte sig af LTE. Archos 5 er en transportabel medieafspiller med trykfølsom skærm og er 12,7 centimeter lang, 7,6 centimeter bred, 1,3 centimeter i tykkelsen og vejer omkring 227 gram.

"LTE kommer til at handle om video," siger Fred Wright, som er senior vice president for mobiltelefoni og WiMax hos Motorola.

Ifølge Sawma viste test-køreturene "meget hurtige svartider," selvom en af antennerne, som var sat op på taget af konferencecentret, burde havde været højere for at give optimale signalforhold. Han fortæller dog, at resultaterne var bedre end i Barcelona, hvor der blev udført lignende test-køreture under Mobile World Congress i februar.

De fleste 3G-forbindelser tilbyder hastigheder på tre til fem Mbit/s, men denne test af LTE viste hastigheder på 10 til 15 Mbit/s.

Med optimale antenneplaceringer kan hastigheden komme op over 25 Mbit/s, oplyser Sawma. Han tilføjer, at brugere godt kan komme til at opleve en fordobling af de 10 Mbit/s med yderligere forbedringer før den fulde kommercielle udrulning.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere