Videnskabsminister Helge Sander overlevede statsminister Lars Løkke Rasmussens første ministerrokade.
Helge Sander må ellers have bidt negle, hvis han læste avisernes analyser, der entydigt pegede på, at han ligeså godt kunne pakke sine ting på ministerskrivebordet.
"Helge Sander er en flink fyr, men en uacceptabelt svag minister på et område, hvor regeringen har brug for synlighed, initiativ og dynamik," skrev den tidligere konservative formand Hans Engel i Ekstra Bladet.
"Videnskabsministeren regnes for at være en del af Foghs gamle garde, som Løkkes generation ikke har meget tilovers for," lød det i Berlingske Tidende.
Men Helge Sander overlevede altså rokaden, hvor Inger Støjberg og Karen Ellemann kom med på holdet, og beskræftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen blev forfremmet til finansminister.
Iagttagere vurderer dog, at Lars Løkke Rasmussen vil ændre holdet endnu engang i en mere omfattende rokade efter klimatopmødet senere på året.
Her bliver Helge Sander og de øvrige ministre altså endnu engang bedømt af deres chef.
Malou nævnes ofte
Mens analytikerne altså ikke anser Helge Sanders stol for den mest sikre, så må Venstres Malou Aamund derimod i gang med at pudse sin it-dronningekrone.
"Løkke har store planer med hende. Et oplagt bud som afløser for Helge Sander i Videnskabministeriet, når han skal pensioneres," skriver BT.
"Malou er videnskabsordfører i dag og ser ud til at trives med det politiske. Selvfølgelig valgte hun det forkerte parti, Ny Alliance, i starten, men hun skal have chancen for at sparke lidt gang i regeringen," lyder det nogenlunde ens i Ekstra Bladet.
Også Jyllands-Posten nævner i en analyse Malou Aamund som en af de unge kandidater, der står på spring, når "Birthe Rønn Hornbech og Helge Sander er i farezonen for at blive fyret."
Netop under Malou Aamunds tid i daværende Ny Alliance fremhævede hun, hvordan Danmarks i langt højere grad skulle satse på it.
Selv efter skiftet til Venstre har hun flirtet med Statens It.
Malou Aamund har arbejdet flere år hos it-giganten IBM.