Artikel top billede

RIM har solgt 50 millioner BlackBerry

RIM offentliggør rekordhøj kvartalsomsætning og antal solgte enheder.

Computerworld News Service: Research In Motions aktier steg voldsomt, efter virksomheden offentliggjorde solide regnskabstal og bekendtgjorde, at nu have solgt 50 millioner BlackBerry-smartphones.

Regnskabet fra virksomhedens fjerde kvartal, som sluttede 28. februar, giver lindring til folk, som troede, recessionen havde taget luften helt ud af it-sektoren.

RIM har offentliggjort en rekordhøj kvartalsomsætning på 19,03 milliarder kroner, hvilket er en stigning på 84 procent sammenlignet med samme periode året før, samt 7,8 millioner solgte enheder i fjerde kvartal 2008/2009, hvilket også er en rekord for virksomheden. Kvartalets nettooverskud steg til 2,85 fra 2,27 milliarder kroner for samme periode året før.

RIM har herudover fået 3,9 millioner nye BlackBerry-abonnenter.

Virksomhedens aktie, som steg 7,6 procent i værdi til 269,82 kroner under Nasdaq-børsens normale åbningstid, steg yderligere 23,4 procent i handel efter lukketid til 332,98 kroner.

RIM's regnskabstal blev offentliggjorte efter Nasdaqs lukketid.

Analytikere mener, at det faktisk er muligt, at recessionen hjælper virksomheder som RIM på grund af fokusset på smartphones, som er et af årets varmeste emner.

Det kan godt være, at folk holder igen med de store poster på regnskabet som biler og dyre rejser under en recession, men i stedet køber de små ting til hjemmet som fladskærme, netbooks og anden forbrugerelektronik.

En spørgeundersøgelse ved juletid af markedsanalysehuset IDC viste, at de fleste planlagde at fokusere deres juleindkøb til familien og hjemmet, hvor halvdelen af respondenterne svarede, at de ville købe ny forbrugerelektronik, før året var omme.

RIM's fjerde kvartal inkluderede julesæsonen og løb fra 30. november 2008 til 28. februar 2009. Virksomheden forventer et stærkt første kvartal i år med en forventet omsætning på mellem 18,2 og 19,3 milliarder kroner og forventer at få yderligere mellem 3,7 og 3,9 millioner abonnenter.

RIM's omsætning for hele regnskabsåret 2008/2009 steg med 84 procent i forhold til året før til 60,92 milliarder kroner, mens virksomhedens nettooverskud steg til 10,4 fra 7,1 milliarder kroner. Virksomheden solgte 26 millioner enheder i regnskabsåret 2008/2009, hvilket er 14 millioner mere end i året før.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere