Artikel top billede

MidtVest Bredbånd fik i dag forlænget fristen for at finde en løsning med kreditorerne i virksomheden, der er ramt af betalingsstandsning. - Foto: MidtVest Bredbånd

MidtVest Bredbånd undgår konkurs - købere i kulissen

Fiberselskabet MidtVest Bredbånd har igen undgået konkurs. Der arbejdes nu på tre forskellige modeller, som involverer fremmede samarbejdspartnere.

En tommelfinger op eller ned. MidtVest Bredbånds liv lå i hænderne på skifteretten i Holstebro, da retten her til formiddag skulle tage stilling til fiberselskabets fremtid.

Efter et kort retsmøde her klokken 11 vendte tommelfingeren opad.

"Det betyder, at en mulig konkurs er afværget, og at de nuværende ejere i samarbejde med tilsynet får den fornødne tid til at finde en ny samarbejdspartner til fiberselskabet," siger advokat Bo Holse.

Han står for tilsynet og er dermed hyret til at finde en løsning for de kreditorer, der har penge i klemme.

Skifteretten forlængede fristen frem til 9. juli.

Det er dermed anden gang, at selskabet har fået forlænget fristen. Bag selskabet står seks elselskaber, og de har udpeget Bo Holse fra advokatkontoret Gorrissen Federspiel Kierkegaard til at finde en løsning.

MidtVest Bredbånd gik i betalingsstandsning tilbage i januar, og herefter fik selskabet til 2. april for at finde en løsning.

Selskabet risikerede at blive erklæret konkurs, hvis en eller flere kreditorer protesterede ved retsmødet, og skifteretten efterfølgende gav dem medhold.

Købere i kulissen

Det kom frem ved dagens retsmøde, at flere virksomheder er interesserede i at overtage dele af MidtVest Bredbånd-forretningen.

"Vi arbejder med tre forskellige samarbejdskonstellationer eller løsninger. Dem arbejder vi så meget på, at vi kører tre simultane processer. Det er tre meget forskellige løsninger, og de tre forskellige løsninger har hver deres samarbejdspartner inde," fortæller Bo Holse til Computerworld.

Feltet har tidligere været større, tilføjer han, men nu er det snævret ind.

Drøfter muligheder med mulige købere

"De kan godt kaldes købere, men vi taler ikke om nogen, der vil købe alt i hele området og hele nettet. Det er samarbejdsmodeller, og de tre forskellige modeller, vi arbejder med, involverer også den nuværende ejerkreds på en noget forskellig måde," siger Bo Holse.

Det er hemmeligt, hvem de tre købere eller samarbejdspartnere er. Tidligere har administrerende direktør Ole Simonsen fra Telia Stofa vist interesse for det kriseramte selskabs fiberkabler.

"Det kunne da godt være, at noget af det fiber, selskabet har gravet ned, kunne være interessant for os. Men vi vil i hvert fald ikke købe til den kostpris, vi formoder, at selskabet har," fortalte Ole Simonsen til Computerworld i januar.

TDC var dengang heller ikke afvisende over for tanken.

"Vi følge selvfølgelig altid med i, hvad der sker både højt og lavt på telemarkedet. Og vi kan da ikke afvise, at vi kan finde på at slå til, hvis der en dag kommer et godt og attraktivt tilbud på markedet," sagde kommunikationsdirektør Nicolaj Due ved samme lejlighed.

Korthuset ramlede

I december sidste år blev det besluttet, at der skulle pumpes yderligere penge til MidtVest Bredbånd.

Den plan havde direktør Niels Kristensen fra RAH, Ringkøbing Amts Højspændingsforsyning, ikke lyst til at bakke op om, og derfor trak selskabet sig ud af ejerkredsen.

"Jeg er skuffet over, at der ikke var mere interesse," lyder det fra Niels Kristensen, som fortæller, at der, da RAH gik ind i projektet, ellers var mange, som viste interesse. Men den interesse har åbenbart ikke ført til nok kunder," fortalte Niels Kristensen til Computerworld i februar.

Teleanalytiker Torben Rune fra Netplan har tidligere fremhævet, at selskaberne har været for optimistiske med deres udrulning af fiber, og at MidtVest-kollapset kommer til at forsinke udrulningen.

"Nu går der altså grus i maskinen, for det kommer vi så til at vente noget længere på, med mindre der er nogen, der vil føre installationen videre," sagde Torben Rune i januar.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Sådan bruger du aktivt AI til at styrke din cybersikkerhedsindsats

Kan AI styrke din cybersikkerhed og forebygge f.eks. ransomwareangreb? Ja – og endda særdeles effektivt! På denne konference kan du blive klogere på, hvordan du i praksis anvender AI til at styrke dit sikkerhedsniveau – og gøre cyberbeskyttelsen mere fleksibel.

27. november 2024 | Læs mere


Styrk din virksomhed med relevant, pålidelig og ansvarlig AI integration med SAP

Kom og få indsigt i, hvordan du bruger AI til at transformere og effektivisere dine arbejdsgange. Vi kigger nærmere på AI-assistenten Joule, der vil revolutionere måden, brugerne interagere med SAP’s forretningssystemer. Og så får du konkret viden om, hvordan du kommer i gang med at bruge AI til at booste din forretningsudvikling.

03. december 2024 | Læs mere


Fyr op under vækst med dataanalyse, AI og innovation

Hvor langt er den datadrevne virksomhed nået i praksis? Det kan du høre om fra virksomheder, som har foretaget transformationen. Du kommer også til at høre, hvordan de anvender AI i processen, hvilke mål de har nået, hvordan de har høstet gevinsterne og hvilke nyskabelser, der er på vej i horisonten.

04. december 2024 | Læs mere