Artikel top billede

Regeringen pønser på at samle regions-it i et center

Finansministeriet har i en hemmelig rapport lavet beregninger ud fra samme tankegang som Statens It. Regionernes kan spare 215 millioner om året, lyder det.

Mens prestigeprojektet Statens It er blevet kørt i pit, er Finansministeriet klar til at sende en toptunet udgave af regionernes it på banen ud fra selvsamme centrale tankegang.

110.000 it-brugere og 1.600 it-medarbejdere i regionerne ser dermed ud til at stå over for markante ændringer.

Det viser dokumenter, som Computerworld har haft adgang til.

Planerne fremgår af et udkast til en rapport, som Deloitte har udarbejdet på vegne af Styregruppen for Tværoffentligt Samarbejde, STS, Finansministeriet og Danske Regioner.

Rapporten anslår, at der er millioner at hente ved en mere effektiv administration i regionerne.

I det seneste udkast til rapporten fremgår det, at der er besparelser i størrelsesordenen 140 til 215 millioner at hente om året, hvis alle regioner administrerede lige så effektivt som de mest effektive.

Et sted mellem 100 og 150 millioner kroner af det beløb skulle kunne findes ved mere ensartet it-understøttelse.

It-arbejdet i regionerne omfatter ifølge rapporten 1.600 årsværk, der understøtter 110.000 ansattes arbejde.

Analysen sætter ikke tal på nøjagtig hvor mange af disse årsværk, en besparelse på 150 millioner vil skære væk.

Kuldsejlede Statens It er rollemodel

Rapporten lægger ikke skjul på, at den lægger sig op af den analyse, som førte til oprettelsen af de administrative servicecentre i staten.

Der har blandt andet i udarbejdelsen af rapporten været et ønske om "en sammenlignelighed med den gennemførte analyse af servicecentrene i staten," som det hedder i analysen.

Rapporten peger også på it-området som det mest iøjnefaldende besparelsesområde. Der tales om, at der er de "største forskelle i absolutte tal på it-området."

Og selvom analysen ikke er lige så direkte i anbefalingerne af en centralisering i et nationalt it-supercenter som forgængeren på det statslige område, så vil den komme til at spille en central rolle i de kommende forhandlinger mellem regeringen og regionerne om den økonomiaftale, som lægger rammerne for driften af regionerne.

Som det også var tilfældet med datagrundlaget for Statens It, så er tallene behæftet med en vis usikkerhed.

I en tabel med hovedtal for potentialerne fremgår det ligefrem af en note, at tallene er "behæftet med en overnormal usikkerhed."

Alligevel konstaterer Deloitte i en vurdering af sin egen analyse, at den har "høj kvalitet for analyser af denne karakter."




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
BI Excellence Day 2025

Kom og få indsigt i, hvordan du kan arbejde målrettet og struktureret med BI, så din virksomhed bliver i stand til at tage hurtige og datadrevne beslutninger, der understøtter din virksomheds strategi. Netværk og del erfaringer med ligesindede og mød eksperter, der kan give viden om de nyeste tendenser, og hvordan du gør brug af disse uden at gå på kompromis med compliance.

30. april 2025 | Læs mere


Cyber Briefing: Geopolitik og cloud

Private vs. public cloud - hybride løsninger der sikrer kritiske data. Overvejer din organisation at vende de amerikanske cloud-giganter i ryggen set i lyset af den geopolitiske situation? Vi dykker ned i en dugfrisk rapport og diskuterer mulighederne for en "Plan B".

05. maj 2025 | Læs mere


Virksomhedsplatforme i forandring: Hvordan navigerer du i den teknologiske udvikling?

Hvordan finder du balancen mellem cloud- og hybride løsninger? Hvordan integrerer du legacy-applikationer ind i dit nye ERP-setup? Hvordan undgår du at havne i statistikken over store ERP-projekter, der fejler eller overskrider budgetterne?

06. maj 2025 | Læs mere