Artikel top billede

NNIT bygger i Bagsværd og i Kina

Væksten varer ved. Det er it-selskabet NNIT så sikker på, at virksomheden bygger et nyt datacenter i Bagsværd og endnu et på den anden side af kloden i Kina.

NNIT forventer, at væksten, der prægede 2008, fortsætter i de kommende år. Om seks uger tager NNIT derfor det første spadestik til et nyt datacenter i Bagsværd på 750 kvadratmeter.

Centret skal stå færdigt i første kvartal af 2010 og fordobler virksomhedens samlede datacenter-kapacitet.

"Kundernes siger, at vi er danmarksmestre i it-drift, og det kræver noget, for der er masser af dygtige virksomheder derude. Den grønne lampe skal bare lyse klarere og længere hos os," siger NNIT's administrerende direktør Per Kogut.

Minimalt med mennesker

Samtidig sætter NNIT gang i et lignende byggeri på den anden side af kloden, hvor der i Kina ligeledes bygges et datacenter, her på 200 kvadratmeter.

"Datacenteret skal selvfølgelig leve op til de nyeste standarder inden for sikkerhed og tilgængelighed, og samtidig leve op til de grønne krav, som både vi selv og vore kunder stiller til os," udtaler Sune Andersen, Corporate Vice President for NNIT Operations i en pressemeddelelse.

Nye principper for bygning af datacentre betyder, at strømforbruget til køling reduceres med mere end 50 procent.

Det nye datacenter i Bagsværd bliver konstrueret som et såkaldt dark-center, hvor det er meningen, at der skal være så lidt menneskelig aktivitet som muligt.

"De mest moderne principper inden for konstruktion af datacentre påbyder faktisk, at der udelukkende skal være menneskelig aktivitet i forbindelse med installation og visse opgraderinger. Det nedsætter risikoen for menneskelige fejl betragteligt," udtaler Sune Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


Nye forretningsmæssige gevinster med Microsoft Dynamics 365

Eksperter fra CGI stiller skarpt på hvordan, du lærer også hvorfor det er vigtigt at have fokus på både processer, teknologi og mennesker - og hvordan du kommer i gang med løbende optimering af forretningsudvikling.

25. september 2024 | Læs mere