Artikel top billede

"Det var usandsynligt, at udbuddet skulle gå om, også selv om vi fik ret," siger direktør Lars Neupart.

Sikkerhedsfirma indgår forlig med Økonomistyrelsen

Neupart A/S klagede over at være blevet droppet i et udbud af Økonomistyrelsen. Selv om firmaet fik ret i Klagenævnet for Udbud, så har Neupart indgået forlig med styrelsen.

Et juridisk udbudsslagsmål er udskiftet med en forligs-fredspibe, efter sikkerhedsvirksomheden Neupart har indgået forlig med Økonomistyrelsen i en sag, hvor sikkerhedsfirmaet fik ret i en klage til Klagenævnet for Udbud.

Klagen bundede i, at Neupart var blevet frasorteret i prækvalifikationen til et udbud af sikkerhedskonsulentydelser. Begrundelse: Neupart havde sendt to forskellige ansøgninger om prækvalifikation.

Klagenævnet for Udbud gav Neupart ret i klagen over at være blevet sorteret fra. Men nævnet mente alligevel ikke, at det var nok til at annullere udbuddet.

Efter det tvetydige udfald af klagesagen indgik de to parter forlig i sidste uge.

Retssag under opsejling

I en pressemeddelelse om forliget forklarer vicedirektør i Økonomistyrelsen, Henrik Pinholt, at styrelsen trods udfaldet af klagesagen, var villig til at gå videre juridisk.

"Vi var på den baggrund indstillet på at anke sagen til domstolene. Formålet måtte være at få domstolene til at sige god for, at vi som ordregiver, af hensyn til at give ansøgere lige muligheder for at opnå en rammekontrakt, er nødt til at afvise ansøgere, der således prøver at opnå en fordel frem for andre i ansøgningen om adgangen til at give tilbud," lyder det i meddelelsen.

Ifølge forliget har Neupart A/S erkendt, at Økonomistyrelsen var berettiget til at afvise ansøgningerne.

Gråzone ansøgninger

Lars Neupart, der er direktør i Neupart A/S, forklarer, at firmaet havde ansøgt om prækvalifikation med to forskellige underleverandører.

"Og så ville de ikke behandle nogen af dem, og det var ærgerligt for os," siger Lars Neupart. Derfor tog firmaet sagen til klagenævnet for udbud.

Sagen kom til at dreje sig om en teknikalitet i udbudsprocessen.

"Hvis vi i den ene ansøgning havde vendt det om og været underleverandør eller lavet et konsortium, så måtte vi gerne," forklarer Lars Neupart. Han tilføjer, at klagenævnsafgørelsen ikke havde det udfald, som virksomheden havde håbet.

"Neupart har fået at vide, at vi havde ageret rigtigt. Men uheldigvis ville de ikke lade udbuddet gå om," siger direktøren og tilføjer, at heller ikke Økonomistyrelsen var tilfreds. For styrelsen ville gerne have en klar afgørelse. Derfor endte det med et forlig.

"Vi blev ikke presset. Som ordet siger, så er det et forlig, og jeg var selv interesseret i den dialog," siger Lars Neupart, som forklarer, at begge parter overvejede at føre sagen videre i retten. Men det ville højst sandsynligt ikke give det resultat Neupart var ude efter.

"Det var usandsynligt, at udbuddet skulle gå om, også selv om vi fik ret. I og med at vi er en lille virksomhed, og det er dyrt at køre den slags sager, så besluttede vi, at vi godt kunne acceptere, at de ikke havde behandlet vores ansøgninger," siger Lars Neupart.

Ifølge direktøren betyder forliget at alle parter har sparet omkostninger i forbindelse med en retssag.

Neupart har fået tilkendt en erstatning i Klagenævnet for Udbud på 40.000 kroner, og Lars Neupart fortæller, at der ikke er yderligere kompensation i forliget.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere