Artikel top billede

3D sætter stopper for usexet kvindeundertøj

Tætsiddende kvindeundertøj skal hverken rynke, krybe op mellem ballerne eller hænge og slaske i ufikse poser. Heldigvis har vi it til at løse også de problemer.

Det er hårdt arbejde, men nogen skal jo gøre det.

To japanske it-nørder med speciale i 3D har måttet kæmpe sig igennem studiet af flere hundrede kvindekroppe for at kunne skabe en database med kvindelige kurver.

Nu findes der sikkert masser af såkaldte databaser verden over med kvindekroppe på computere, ejet af mænd.

Men det er slet ikke den slags, der ifølge The Register, optager d'herrer Kensuke Nakamura fra Kyoto Institute of Technology og Takao Kurokawa fra Osaka University.

De to pionerer i den sande videnskabs tjeneste har derimod anvendt deres samlede viden inden for matematisk 3D-modellering, til at skabe en tilbundsgående forståelse af kvindekroppens former - alt sammen med det formål at kunne designe kvindeundertøj, der sidder bedre.

De to it-mænd har med ubehag kunnet konstatere, at fejlproportioneret, tætsiddende kvindetekstil ofte rynker de forkerte steder, hvis det ikke ligefrem kryber op i kropsåbninger eller hænger i poser fra kroppen.

560 kvindekroppe i scanneren

For at løse problemet, har det været nødvendigt at skabe et nøjagtigt matematisk 3D-billede af den kvindelige form, oplyser de, og har derfor udsat 560 japanske kvindekroppe for laser-målinger efter en række undertøjsrelaterede fikspunkter.

Der er ifølge de japanske forskere således fem kvindetyper, der adskiller sig fra hinanden ved forskelle i kropsbygning, bryststørrelse og -vinkel, halstype og skulderkurve.

Resultatet er en database, der giver designere og undertøjsfabrikanter muligheden for at skabe tætsiddende kvindetøj, der simpelthen passer bedre, til glæde for alle.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere


CIO Trends 2024

På denne dag vil nogle af de nominerede til prisen som Årets CIO som keynotes, hvor de deler deres erfaringer og gode råd. Vi dykker desuden ned i de dynamiske ændringer, der præger it-leder rollen, hvor ledelse og strategi spiller en stadig større rolle i de komplekse it-organisationer.

24. september 2024 | Læs mere