Artikel top billede

Globalt netværk mod datakriminalitet har vokseværk

Flere og flere lande melder sig ind i det internationale efterforsknings-netværk 24/7 Network, der sigter efter at få ram på hackere over alt i verden.

Computerworld News Service: Flere og flere lande slutter sig til et efterforskningsnetværk, der er designet til at kunne reagere hurtigt på datakriminalitet hvor som helst i verden.

Det fortæller en embedsmand fra det amerikanske efterretningsvæsen, FBI.

56 nationer deltager nu i netværket, der har fået navnet "24/7 Network."

En deltagelse kræver, at hvert deltagende land stiller en computersikkerhedsekspert til rådighed døgnet rundt til at hjælpe med at imødekomme anmodninger om data eller bevarelse af data fra andre deltagende lande, oplyser Christopher Painter fra FBI.

At deltage i dette netværk er påkrævet under Europarådets Convention on Cybercrime, hvilket er en international aftale, der udstikker en juridisk model, som lande kan følge, når de lovgiver om datakriminalitet.

Ud af de 47 lande, der er medlem af Europarådet, har 24 ratificeret aftalen, men de resterende 23 har underskrevet den.

De venter på, at deres nationale lovgivende forsamlinger ratificerer den. Lande uden for Europarådet inviteres også til at efterkomme aftalen i deres nationale lovgivning.

Skal forbedre koordineringen

Hensigten med 24/7 Network er at forbedre koordineringen mellem de forskellige landes politi og efterretningsvæsner, da svindel og bedrageri over internettet ofte udføres ved hjælp af netværk af hackede computere fordelt over hele verden.

Dette udgør en stor politimæssig udfordring, da potentielt bevismateriale hurtigt kan blive slettet eller på anden måde mistes, hvilket besværliggør retsforfølgelse.

"Bevismaterialet er flygtigt. Det forsvinder meget hurtigt. Man har nødt til i det mindste at have en måde til hurtigt at bevare dataene i andre jurisdiktioner," forklarer Painter.

24/7 Network begyndte med deltagelse alene af G8-landene - verdens mest udviklede økonomier - i 1997 og er nu blevet udvidet til lande, som implementerer Europarådets konvention om cyberkriminalitet.

Kontaktlister skal harmoniseres

I onsdags holdt repræsentanter fra efterretningsvæsner og regeringer samt sikkerhedseksperter et lukket møde for at diskutere netværkets status under den internationale konference om cyberkriminalitet i Strasbourg i Frankrig.

Ifølge Painter var et emnerne under dette møde at harmonisere kontaktlisterne over folk, der deltager i netværket samt at sikre ensartethed i protokollerne og procedurerne for anmodning om bevarelse af data.

De langsigtede mål er at få flere lande til at underskrive konventionen, hvilket også kræver, at de deltager i netværket.

Kina deltager for eksempel ikke i netværket, selv om computersikkerheds-eksperter ofte peger på Kina som arnested for megen hacker-aktivitet.

"Vi rækker stadig hånden ud til mange lande for at få dem til at deltage," fortæller Painter.

Men ifølge Painter har USA og andre lande bilaterale aftaler i stand med Kina angående datasikkerhed.

24/7 Network håber at organisere et møde mellem netværkets medlemmer i slutningen af året, oplyser Painter. Det sidste møde blev afholdt for to år siden, og mødet før det blev afholdt for fire år siden.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
TIETOEVRY DENMARK A/S
Udvikler, sælger og implementerer software til ESDH, CRM og portaler. Fokus på detailhandel, bygge- og anlæg, energi og finans.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere