Artikel top billede

Leverandører satser på iPhone til virksomheder

Leverandører på sidste uges CeBIT-messe er klar med applikationer til iPhone, der angiveligt kan gøre BlackBerry rangen stridig som erhvervslivets foretrukne mobil.

Computerworld News Service: Det kan godt være, at Apples iPhone generelt ses som forbruger-it, men adskillige leverandører på CeBIT-messen i sidste uge demonstrerede applikationer og tjenester til at placere telefonen med større overbevisning i erhvervslivets hænder.

En af disse leverandører, Cortado, udvider sit portefølje af software, der forbinder mobile enheder med virksomhedsnetværk og -databaser samt printere og fax-maskiner. Inden for de næste seks måneder vil disse funktioner ifølge Cortado være tilgængelige for iPhone-brugere.

Produktet, der sandsynligvis kommer til at hedde Cortado Corporate Server til iPhone, vil blive tilgængelig gennem Apples App Store.

Virksomhedens udviklingsindsats har været drevet af den øgede erhvervsbrug af iPhone, som ifølge Cortado allerede er blevet den næstvigtigste platform efter BlackBerry. iPhones gør det i visse tilfælde ud for bærbare computere, fortæller Cortado.

Virksomheden tilbyder allerede et produkt, der forbinder iPhone med Microsofts Exchange e-mail-server.

Tysk computer-integration

I forhold til unified communications lancerer den tyske virksomhed C4B version to af dens XPhone CTI (computer telephony integration) Mobility-software til iPhone.

C4B's softwarepakke gør det muligt for virksomheder at integrere deres PBX-infrastruktur med mobiltelefoner og på den måde blandt andet administrere opkald og informationer om tilstedeværelse.

Den seneste version af XPhone CTI Mobility gør det muligt for brugere af iPhone og andre mobiltelefoner at se opkaldsinformation, tilstedeværelsesinformation om kontakter og andre data gennem en browser. Brugere kan opsætte viderestilling og se, om kolleger er til stede og til rådighed uden at genindlæse websiden, da den bruger AJAX-teknologi (asynkron JavaScript og XML).

Man kan foretage og acceptere opkald med et enkelt klik og beslutte, om man vil dirigere opkald gennem virksomhedens PBX eller til sin mobiltelefon.

XPhone CTI Mobility er platforms-uafhængig, da den kører over browseren og kræver ingen yderligere installeret software, hvilket gør den velegnet til brugere af Windows, Linux eller Mac OS X ifølge C4B. Applikationen udnytter SSL-kryptering til datasikkerhed.

Spil og rejseguider

Mindst en leverandør på CeBIT promoverede sine kundskaber inden for udvikling af software til iPhone.

Semaphore Software tilbyder at udvikle applikationer og websites, der er optimerede til iPhone, fra sit centrale udviklingscenter i Gujarat i Indien. Virksomheden har også kontorer i Nederlandene, Storbritannien og USA. Semaphore udvikler iPhone-applikationer i forskellige kategorier som erhverv, multimedie, internet, spil og andre værktøjer.

Herudover er der rejseguider til iPhone på tapetet fra tyske Merian Scout. Disse rejseguider anbefaler interessante steder, restauranter og hoteller. De er målrettet forbrugere såvel som erhvervslivet.

Ifølge Merian Scout skulle de første rejseguider være blevet udgivet og omhandle større byer og områder i Tyskland, Østrig og Schweiz. Der er planer om at udgive 75 rejseguider, der vil dække Europa. Guiderne vil koste omkring 40 kroner pr. styk og vil være tilgængelige fra Apples App Store.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere