Artikel top billede

Få del i it-milliarderne fra Skype-investor

Skype-investoren Index Ventures kan stadig trække penge til sig og vil gerne dele ud til initiativrige opstartsvirksomheder.

Der er ikke megen krise over Skype-investoren, Index Ventures. Nu lancerer selskabet en ny fond, der skal investere i nye teknologier. Fonden kommer til at være på 2,6 milliarder kroner.

Danske virksomheder er velkomne til at lave en businessplan og præsentere den for Index Ventures, fortæller Index Ventures til Computerworld.

Men der er selvfølgelig nogle bestemte grupper, som fonden er tilrettelagt mod.

Udover Skype har Index Ventures været med til at investere i en række andre givtige firmaer.

Sidste år solgte man svenske MySQL til Sun Microsystems for 5,9 milliarder kroner. Derudover solgte man også norske Trolltech til Nokia for 900 millioner kroner.

Den nye fond på 2,6 milliarder kroner blev fyldt op efter blot et par måneder af tidligere investorer. Der er tale om, at 90 procent af investorerne i den nye fond er gengangere fra Index Ventures tidligere fonde.

"Vi har ikke været ude og skaffe mange nye investorer. De investorer, vi har haft, har set på vores stærke investeringshistorie," siger Bernard Dallé, partner i Index Ventures.

"Det er en langsigtet investering. Vi investerer i opstartsvirksomheder typisk med mindre end 10-ansatte. Der er tale om en tidsramme på 5-7 år før, at investeringerne for alvor begynder at give afkast."

Investering i grøn it

Der er tre grupper af nye firmaer, som man primært vil investere i.

Det drejer sig om generelle teknologifirmaer, hvor især cloud computing-løsninger kan være et særligt interessefelt.

Dernæst er der tale om bioteknologi-firmaer, og til sidst firmaer, der laver grønne teknologiske løsninger.

Sidste år lavede man den første af sådanne investeringer i Lehigh Technologies. Et amerikansk firma, der genbruger gummidæk.

Man har også tænkt sig at se på forretninger, der kan lave applikationer til sociale tjenester som Facebook og Twitter. Her har man tidligere investeret i Playfish, der har leveret spiltjenester på Facebook.

Det er kun ganske få venture kapitalfonde, der har haft held med at rejse penge i den seneste tid. Atlas Ventures måtte her for nylig stoppe fra sit mål på 2,36 milliarder kroner, efter at have samlet godt og vel 1,67 milliarder kroner.

Hvis man som dansk opstartsvirksomhed gerne vil have del i milliarderne, er det med at lave en business plan og gå ind på Index Ventures hjemmeside og finde den rigtige kontaktperson.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere