En liste over godkendte websteder som kan tilgås fra offentlige wifi-hotspots.
Hvad der kan betegnes som kinesiske tilstande, kan blive virkelighed i Frankrig.
I hvert fald hvis Zarkosy-regeringens lov mod piratkopiering skal kunne håndhæves ordentligt.
Wifi hotspots med whitelists
Det var meldingen fra den franske kulturminister Christine Albanel, da hun fornylig skulle forklare de nærmere detaljer i den kommende lov mod piratkopiering.
Christine Albanel forklarede en komite under det franske parlament, hvordan den kommende lov mod piratkopiering bedst muligt håndhæves.
For at undgå at offentlige wifi-hotspots anvendes til illegal download, kan der udarbejdes en "whitelist" over godkendte legale websites.
Websites, som ikke er på whitelisten, vil ikke kunne tilgås via de offentlige hotspots.
"Mørke middelalder for fransk internet"
Forslaget om at oprette en liste over godkendte websites stammer fra Rådet for Information Teknologi (CGTI) under Økonomiministeriet.
Der er bekymring for, at de offentlige wifi hotspots kan anvendes anonymt til download, og dermed skabe et hul i bekæmpelsen af piratkopiering.
Det skal forslaget om whitelistning altså forhindre.
Modstandere af antipirat-loven som La Quadrature du Net, er rystede over forslaget om whitelistning af websites og ser det som en konsekvens af en fejlslagen lovgivning.
"Det er et perfekt eksempel på hvordan en undertrykkende og ignorant lovgivning kan føre til en forfærdelig tilbagegang for vækst og innovation i vores digitale samfund. Fransk Internet er på vej mod den mørke middelalder," hedder det fra organisationen.
Forfatningsdomstol til hjælp?
Antipirat-loven betegnes populært som "Three-strikes-and-you're-out", fordi internetbrugere kan smides af nettet, hvis de tre gange fanges i at udveksle copyright materiale.
Loven forventes at komme til afstemning i løbet af marts måned.
Til Computerworld udtrykker La Quadrature du Net-talsmanden Jeremie Zimmermann dog håb om, at loven i sidste ende vil blive underkendt, selvom loven formentlig godkendes af Parlamentet.
"Regeringen har en stærk majoritet, så loven bliver formentlig vedtaget. Vi tror, at den efterfølgende vil blive underkendt af forfatningsdomstolen," siger Jeremie Zimmermann