Artikel top billede

Trods kritik holder Erik Fabrin og KL fast i den fordeling af salgskronerne fra KMD, som bestyrelsen har besluttet. Foto: Torben Klint (Foto: Torben Klint)

KMD-penge bliver i nyt selskab

Pengene fra salget af KMD bliver fordelt efter den oprindelige plan. Oprøret fra Aalborg blev slået ned på KL's repræsentantskabsmøde.

To milliarder skinnende danske kroner fik for et par uger siden Aalborgs borgmester, Henning G. Jensen (S), til at kræve en anderledes fordeling af pengene, efter kommunernes salg af KMD.

De to milliarder var det brutto-beløb, som KL har oplyst, at køberne, ATP og EQT, har lagt på bordet.

Men når først KMD's gæld er afviklet, og KL har beholdt sin andel, så var beløbet til kommunerne ifølge borgmesteren i Aalborg skrumpet for meget ind.

Derfor foreslog han repræsentantskabet en alternativ fordelingsnøgle. Men han vandt ikke opbakning til det.

"Vi har givet en status på salgsprocessen og dannelsen af kommunernes fælles it-samarbejde," siger Erik Fabrin (V), som er borgmester i Rudersdal kommune og formand for KL's bestyrelse.

Erik Fabrin fortæller, at repræsentantskabet, som rådgiver KL's bestyrelse, fastholder den fordeling af pengene, som bestyrelsen allerede har peget på.

"Der var opbakning til, at det er en fælles opgave at udfylde det vakuum, som vi i kommunerne får med salget af KMD," siger Erik Fabrin

Den nye fælles indkøbsvirksomhed er endnu kun på tegnebrættet, men Erik Fabrin vil gerne slå én ting helt fast.

"Vi skal ikke lave et nyt KMD. Vi skal samle kommunernes indkøbskraft," siger KL's formand.

Opgaven afklares

Arbejdet med det nye selskab, som skal bygges ovenpå det nuværende Kommune Holding, er på vej i gang.

"Først skal vi definere, hvilken opgave vi skal løse, og det næste vi skal klarlægge er, hvad koster det," siger Erik Fabrin.

Han forventer, at den nye fælleskommunale it-indkøbsvirksomhed også får ansvaret for at drive udviklingen frem på nogle områder indenfor kommunal it.

"Vi kan ikke forvente, at andre vil løfte alle udviklingsopgaver forl os, så det er oplagt, at det nye selskab skal sætte nogle udviklingsprojekter i gang med afsæt i kommunernes behov," siger KL-formanden og fortsætter:

"Og der skal vi ud i en tæt dialog med it-chefer, kommunaldirektører og andre for at se hvilke opgaver, der skal løses af selskabet, og hvilke der skal løses i kommunen."

Salget af KMD til kapitalfonden EQT og ATP går først endeligt igennem, når konkurrencemyndighederne har blåstemplet opkøbet.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere