To milliarder skinnende danske kroner fik for et par uger siden Aalborgs borgmester, Henning G. Jensen (S), til at kræve en anderledes fordeling af pengene, efter kommunernes salg af KMD.
De to milliarder var det brutto-beløb, som KL har oplyst, at køberne, ATP og EQT, har lagt på bordet.
Men når først KMD's gæld er afviklet, og KL har beholdt sin andel, så var beløbet til kommunerne ifølge borgmesteren i Aalborg skrumpet for meget ind.
Derfor foreslog han repræsentantskabet en alternativ fordelingsnøgle. Men han vandt ikke opbakning til det.
"Vi har givet en status på salgsprocessen og dannelsen af kommunernes fælles it-samarbejde," siger Erik Fabrin (V), som er borgmester i Rudersdal kommune og formand for KL's bestyrelse.
Erik Fabrin fortæller, at repræsentantskabet, som rådgiver KL's bestyrelse, fastholder den fordeling af pengene, som bestyrelsen allerede har peget på.
"Der var opbakning til, at det er en fælles opgave at udfylde det vakuum, som vi i kommunerne får med salget af KMD," siger Erik Fabrin
Den nye fælles indkøbsvirksomhed er endnu kun på tegnebrættet, men Erik Fabrin vil gerne slå én ting helt fast.
"Vi skal ikke lave et nyt KMD. Vi skal samle kommunernes indkøbskraft," siger KL's formand.
Opgaven afklares
Arbejdet med det nye selskab, som skal bygges ovenpå det nuværende Kommune Holding, er på vej i gang.
"Først skal vi definere, hvilken opgave vi skal løse, og det næste vi skal klarlægge er, hvad koster det," siger Erik Fabrin.
Han forventer, at den nye fælleskommunale it-indkøbsvirksomhed også får ansvaret for at drive udviklingen frem på nogle områder indenfor kommunal it.
"Vi kan ikke forvente, at andre vil løfte alle udviklingsopgaver forl os, så det er oplagt, at det nye selskab skal sætte nogle udviklingsprojekter i gang med afsæt i kommunernes behov," siger KL-formanden og fortsætter:
"Og der skal vi ud i en tæt dialog med it-chefer, kommunaldirektører og andre for at se hvilke opgaver, der skal løses af selskabet, og hvilke der skal løses i kommunen."
Salget af KMD til kapitalfonden EQT og ATP går først endeligt igennem, når konkurrencemyndighederne har blåstemplet opkøbet.