Artikel top billede

Google drukner i ideer, der skal redde verden

Google er kommet i tidsnød på grund af overvældende mange ideer fra bruger. Konkurrence om 56 millioner kroner udsat.

Computerworld News Service: Så mange ideer til at ændre verden til det bedre, men så lidt tid!

For at markere sit 10 års jubilæum i september lancerede Google et initiativ for at finde de bedste ideer til projekter, der kan 'ændre verden ved at hjælpe så mange mennesker som muligt'.

Project 10100 (udtalt på engelsk 'Project 10 to the 100th', hvilket vil sige 10 opløftet i 100. potens) eftersøgte ideer, der skulle indsendes senest 20. oktober sidste år, og derefter skulle Google i tirsdags have offentliggjort, hvad virksomheden bedømte til at være de 100 bedste ideer.

Disse projekter ville så kvalificere til at konkurrere om at modtage finansiering ud af de cirka 56 millioner kroner, som Google sætter på højkant.

Men Google har modtaget så mange ideer, at virksomheden ikke har haft ressourcer til at gennemgå dem alle og udfærdige en liste over finalister, skriver Andy Berndt, som er leder af Google Creative Lab, i et blogindlæg.

"Den mængde tilbagemeldinger, vi har modtaget, har begejstret og imponeret os. Folk har indsendt over 150.000 ideer, og de er kommet på samtlige 25 sprog, som vi havde lavet indsendelsesskemaer på. Al denne evaluering og sortering har holdt Googlerne rundt omkring i verden travlt beskæftigede," siger han

Ser med nye øjne

Listen over finalister er nu planlagt til at blive offentliggjort på projektets website 17. marts, hvorefter brugere kan stemme på deres yndlingsprojekt.

Google bemærker, at ideerne kan være store eller små og teknologisk orienterede eller ej.

"Aldrig før i historien har så mange folk haft så megen information, så mange værktøjer til deres rådighed, så mange måder til at få gode idéer til at blive til virkelighed," skriver Google på projektets website.

"Og alligevel er der på samme tid så mange mennesker fra alle samfundslag, der har brug for så megen hjælp på både små og store måder. Hos Google tror vi ikke, at vi har svarene, men vi tror, at svarene kan findes. Måske i et laboratorium, eller en virksomhed eller et universitet - eller måske et andet sted.

Måske findes svaret, der kan hjælpe nogen, inde i dit hoved, i noget du har observeret, en eller anden idé, du har gået og tumlet med, en lille forbindelse kun du har fået øje på, en gammel ting du har set med nye øjne."

Konkurrencens kategorier inkluderer: Samfund, energi, miljø, bolig, sundhed, muligheder, uddannelse og alt andet.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere