Artikel top billede

Foto: Sundhed.dk

Danske læger tester britisk mediciner-wiki

Sundhedsstyrelsen har besluttet at teste det engelske Map of Medicine. Det kan føre til en et køb for cirka 50 millioner kroner. Systemet skal hjælpe lægerne med at give de rigtige behandlinger.

Hvad gør lægen, når en patient kommer ind på klinikken med symptomer på en sjælden sygdom? Den type spørgsmål skal et nyt it-system være med til at besvare for læger og sundhedsfagligt personale.

Sundhedsstyrelsen har lige købt licens til ni måneders test af systemet med mulighed for at købe det nye system, Map of Medicine, som er lavet og taget i brug i England.

Der er ikke offentliggjort en pris på systemet, men i det oprindelige udbudsmateriale blev værdien anslået til 50 millioner kroner, hvis systemet tages i brug i Danmark, oplyser Center for Digital Forvaltning, CEDI.

Systemet beskriver retningslinjer for forskellige sygdomme på tværs af lægernes specialer, og skal være med til at udbrede nye retningslinjer, sikre ensartet kvalitet og støtte til lægerne.

Allerede i slutningen af 2007 udtrykte chefen for den fællesoffentlige digitale sundhedsorganisation SDSD, Otto Larsen, interesse i det engelske system.

Projektet har kostet den britiske regering i samarbejde med private virksomheder over en milliard kroner at udvikle, blandt andet fordi 1.600 læger, sygeplejersker og andre klinikere danner og opdaterer indholdet.

Hurtig opdatering

Lidt forsimplet kan man sige, at kortlægningen viser et konstant opdateret billede af et standardbehandlingsforløb ved en given sygdom.

Det er planen, at alle læger i Danmark skal have adgang til Map of Medicine, som skal oversættes til dansk. Ud over de lægefaglige vurderinger, som ligger til grund for den engelske udgave, bliver det muligt at rette den danske udgave til efter danske forhold og efter mere specifikke lokale forhold.

En af fordelene ved at have retningslinjer på patient- og behandlingsforløb er, at læger kan få hurtig adgang til den seneste viden på områder, som de ikke normalt arbejder med.




IT-JOB

Cognizant Technology Solutions Denmark ApS

Senior Delivery Manager

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Udvikler til procesapplikationer

Udviklings- og Forenklingsstyrelsen

Projektledere til nyetableret PMO-kontor
Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere