Artikel top billede

Kontroversiel Microsoft-Novell-aftale bærer frugt

Novell udvider sin Access Management-løsning, og Microsoft og Novell roser i den forbindelse endnu engang hinanden og selskabernes kontroversielle samarbejde.

Samarbejdet mellem Microsoft og Novell begynder nu efter partnernes eget udsagn at bære frugt.

Det er lanceringen af Novells Access Manager 3.1, der får de to selskaber til at rose hinanden i en officiel meddelelse.

Med lanceringen af Novells Access Manager 3.1, er der nu også understøttelse af sikkerheds-standarden WS-Federation, der muliggør single sign-on features. Ifølge Network World betyder det en let integration med Microsofts Sharepoint Server.

Novells Access Manager 3.1 sendes ud på et marked præget af hård konkurrence mellem de forskellige løsninger til styring af adgangskontrol med spillere som IBM, CA og Oracle.

Men en oplagt fordel for Novell er samarbejdet med Microsoft og dermed mulighederne for en tæt og gnidningsfri kobling til Microsofts produkter, skriver Internetnews.com.

"Vi sætter pris på samarbejdet med Novell for at kunne tage hånd om behovet for 'identity management' interoperabilitet og samtidig sikre et mere sikkert samarbejde indenfor og imellem organisatoriske grænser," udtaler Joe Long, general manager i Microsofts Identity og Security Division.

Kontroversielt samarbejde

Det lidt specielle partnerskab mellem Microsoft og Novell begyndte i 2006, da de to selskaber meddelte, at Microsoft ville anbefale Suse Linux overfor kunder, der ønsker at køre både Windows og Linux.

Kritkere beskyldte dengang Novell for at svigte open source-miljøet og Microsoft for at lefle for open source-tilhængerne.

Ikke desto mindre bestod samarbejdet, og det er såmænd også blevet udvidet undervejs til blandt andet at gælde et virtualiserings-samarbejde.

Til trods for de kritiske røster har selskaberne flere gange forsvaret - og forklaret - samarbejdet.

"Samarbejdet mellem Novell og Microsoft er ikke en revolution, men snarere en evolution. Og mange har skullet vænne sig til, at to tidligere konkurrenter nu er blevet partnere," har Microsofts danske direktør for produkter og marketing, Erik Kaae, tidligere udtalt til Computerworld.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Dynamics 365 & Business Central - AI og branchemoduler

Udforsk, hvordan du kommer godt i gang med Business Central, får hjælp til at tilpasse platformen til dine behov og får mest ud af din ERP-løsning med begrænsede ressourcer.

23. oktober 2024 | Læs mere


Årets CISO 2024

Vær med når Computerworld, Dansk Erhverv og Rådet for Digital Sikkerhed tager temperaturen på trusselslandskabet lige nu, og giver dig overblikket over de nyeste trusler, de mest aktuelle tendenser og de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

24. oktober 2024 | Læs mere


Compliance Day 2024: Faret vild i regulativer og direktiver? Få overblik over dem alle

Få et overblik over, hvordan du holder din virksomhed og organisation compliant uden at overimplementere og dermed undgår at bruge unødige ressourcer. Du får desuden indsigt i en række digitale værktøjer, som kan give dig ro i maven og hjælpe dig i dit arbejde med at holde virksomheden compliant på alle punkter.

30. oktober 2024 | Læs mere