Artikel top billede

""I RTX Teknologi er de værste konkurrenter i høj grad kundernes egne udviklingsafdelinger," siger administrerende direktør Tage Rasmussen.

RTX Telecom: Vi er fast besluttet på at overleve

RTX Telecom kæmper videre på trods af det ene lammende millionunderskud efter det andet.

År ud og år ind har telekommunikations-koncernen RTX Telecom præsteret det ene millionunderskud efter det andet, og det netop overståede 2007/08-regnskab er ikke nogen undtagelse.

Alene det sidste år har budt på flere kedelige overskrifter: "Ny dukkert til RTX Telecom", "Pengene vælter ud af RTX Telecom" - "Pengene fosser fortsat ud af det nordjyske mobiludviklingsselskab RTX Telecom" og "RTX efter Skype-flop: Slut med de vilde planer".

Computerworld har spurgt Tage Rasmussen, som er administrerende direktør for telekommunikations-koncernen, om RTX kan blive ved med at overleve de store underskud:

"Vi er i hvert fald fast besluttet på at overleve, og det synes jeg også, der er al mulig grund til at tro, at vi gør," forsikrer Tage Rasmussen, der tilføjer, at RTX de senere år har arbejdet hårdt på at vende røde tal til sorte.

Flere lyspunkter

Et af tegnene på, at RTX er på vej i den rigtige retning, er, at nettoomsætningen sidste år steg med knap 21 procent til 250 millioner kroner mod 207 millioner forrige år.

Driftsresultatet er sprunget i vejret fra minus 96 millioner forrige år til minus 21 millioner i 2007/08.

Endelig er resultatet efter skat steget fra minus 47 millioner kroner til minus 26 millioner, hvilket er en voldsom forbedring om end stadig et underskud, der er til at tage og føle på.

Til gengæld går det den forkerte vej for både koncernens likvider og egenkapitalen, der er faldet med henholdsvis 16 og 36 millioner kroner.

Næsten ingen dansk konkurrence

Ifølge direktøren afhænger konkurrencen meget af, hvilket af de tre forretningsenheder, der kigges på.

"I RTX Teknologi er de værste konkurrenter i høj grad kundernes egne udviklingsafdelinger, men der er selvfølgelig også andre konkurrenter, hvor de to største er den franske virksomhed Inventel og den engelske Tes," siger Tage Rasmussen.

Han ser ikke rigtig nogle konkurrenter på det danske marked måske med undtagelse fra det gamle Kirk Telecom, der nu er en del af den internationale Polycom-koncern.

De tre forretningsområder i RTX-koncernen hedder helt korrekt: RTX Technology, RTX Products og RTX Network Systems.

Latinamerikansk vækst

Væksten skal fremover primært komme fra Latinamerika, hvor RTX har datterselskaber i Mexico og et nyoprettet et i Brasilien.

"Den brasilianske regering har besluttet at presse operatørerne til at bringe telefoni og bredbånd ud til en væsentlig større del af befolkningen, og det er godt for os og vores netværksløsning" fortæller RTX-direktøren.

Latin-amerikansk turbo

Ud af Brasiliens cirka 5.500 byer har kun cirka halvdelen adgang til bredbånd, og kun fem procent af befolkningen har adgang til bredbånd, mens telepenetrationen er oppe på 25 procent.

"Det er ret svært at finde de helt store investeringsmidler, men vi har en god teknologi, som tillader operatørerne at investere i takt med, at de får flere kunder, uden at skulle finansiere kæmpestore netværksinvesteringer på forhånd," siger Tage Rasmussen.

Han ser både Brasilien og Mexico som væsentlige bidragydere til omsætning og indtjening fremover.

Latinamerikansk turbo

I øjeblikket kommer 10 procent af RTX Telecoms omsætning i Latinamerika fra forretningsenheden Networks, men i løbet af to-tre år skal koncernens tre forretningsområder være lige store i Latinamerika, "så vi regner med en markant vækst i Latinamerika," lyder det.

I sommer solgte RTX datterselskabet RTX Healthcare fra, fordi virksomheden "var langt fra" de andre RTX-selskaber, som alle beskæftiger sig med telekommunikation og trådløs teknologi.

Forventningerne til indeværende år er en svag stigning i omsætningen og endnu en markant forbedring af driftsresultatet til et stort rundt nul.

Alt tyder altså på, at RTX-direktøren får ret i sin forventning om, at den store leverandør af kommunikationsudstyr ikke bare overlever, men måske også på et tidspunkt begynder at tjene penge.

RTX Telecom ejes af boet efter den forhenværende nu afdøde RTX-direktør Jørgen Elbæk samt Jens Hansen og Jens Toftgaard Petersen med godt 23 procent, mens andre 4.700 aktionærer ejer aktier svarende til omtrent 69 procent af selskabet. Herudover sidder blandt andet medlemmer af bestyrelsen på mindre aktieposter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
PCI og cloud-sikkerhed: Strategi til beskyttelse af betalingsdata

Er din organisation klar til de nye PCI DSS 4.0-krav? Deltag i vores event og få indsigt i, hvordan du navigerer i compliance-udfordringerne i en cloud-drevet verden.

16. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, Aarhus: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

21. januar 2025 | Læs mere


Strategisk It-sikkerhedsdag 2025, København: Viden om trusler og tendenser – Beskyt din virksomhed

Gå ikke glip af årets vigtigste begivenhed for it-sikkerhedsprofessionelle! Mød Danmarks førende eksperter, deltag i inspirerende diskussioner og få praktisk erfaring med de nyeste teknologier. Bliv klogere på de seneste trusler og lær, hvordan du bedst beskytter din virksomhed mod cyberangreb. Tilmeld dig nu og vær på forkant med fremtidens cybersikkerhedsudfordringer.

23. januar 2025 | Læs mere