Antipirater beskyldes for gangster-metoder

Det amerikanske Recording Industry Association of America (RIAA) har anklaget hundredevis af amerikanere for ulovlig kopiering af filer. Nu bliver de selv anklaget for at bruge gangster-metoder.

Indhold

Michele Scimeca fra New Jersey i USA har fået nok af RIAA, der varetager dele af den amerikanske musikbranches interesser. Sammen med flere hundrede andre er hun blevet sagsøgt af RIAA for at krænke copyright, men i modsætning til de fleste andre, vil hun ikke blot rulle om på ryggen og spille med. I stedet har hun anklaget RIAA for nærmest at være gangstere.

Der er andre, der har prøvet, at lægge sag an mod RIAA med vekslende held, men det er første gang, at den amerikanske "anti-racketeering act" er blevet anvendt. Den omhandler blandt andet pengeafpresning og har været brugt mod gangstere og anden organiseret kriminalitet.

Michele Scimeca og hendes advokat mener, at RIAAs fremgangsmåde svarer til afpresning. Først anklager RIAA en person for krænkelse af copyright og derefter presses samme person til at indgå et forlig, for at undgå retssagen og de forventede meget store bøder.

Skræmmekampagne

Michele Scimecas advokat, Bart Lombardo, har i papirer fremsendt til New Jersey Federal Court skrevet: "Denne skræmmekampagne har medført et stort antal forlig med mennesker, som har været bange for at kæmpe mod så stor en organisation (red.: RIAA). De har følt sig presset til at finde penge for at stoppe retsagen, frem for at gennemføre den. Denne form for skræmmekampagne er ikke tilladt og svarer til afpresning."

De fleste observatører og kritikere af RIAA er enige om, at det er et spinkelt grundlag at føre en sag på, men der er før sket overraskelser i det amerikanske retssystem, og der er ingen der tør spå om udfaldet af sagen.

Michela Scimeca er kun en af mange, der har lagt sag an mod RIAA. I San Francisco har en Raymond Maalouf, far til to døtre, taget de første skridt mod et sagsanlæg mod RIAA. Hans døtre er blevet anklaget for at krænke copyright gennem brug af webtjenesten Kazaa.

Raymond Maaloufs argument er, at Kazaa blev diskuteret åbent på døtrenes skole af lærerne, og der blev hentet musik derfra i undervisningen. RIAA har tidligere haft problemer med den amerikanske lovgivning og fik sidste år en næse af en amerikansk dommer for at have sporet individer gennem deres internet-udbydere uden lovlig grund.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere