En af Stein Baggers svenske partnere, Mikael P. Ljungman, der er sat i forbindelse med det store svindelnummer i IT Factory, hvor op imod 1,2 milliarder kroner er gået tabt, befinder sig i disse dage i Stockholm.
Det oplyser den prisvindende svenske journalist Christer Berglund, der har fulgt Carl Freer og Gizmondo-sagen tæt.
Spilkonsolfirmaet Gizmondo gik konkurs og 1,6 milliarder kroner forsvandt.
Her var både Carl Freer og Mikael P. Ljungman indblandet, dog har ingen af de to angiveligt nogen domme i forbindelsen med selve konkursen.
I dag har Carl Freer købt resterne af Gizmondo, hvilket han ifølge Business.dk også har ønske om at gøre med resterne af IT Factorys teknologier.
"Mikael P. Ljungman skal i retten klokken 10.00 i dag, og jeg har talt med anklagerne, og han mødte op, da sagen startede i tirsdags," siger Christer Berglund til Computerworld.
Han forklarer, at flere vidner ikke er mødt op til sagen.
Christer Berglund betegner både Carl Freer og Mikael P. Ljungman som "dømte forbrydere".
Ifølge journalisten er Mikael P. Ljungman dømt for forsøg på mordbrand, og skal nu i retten vedrørende, at han også er dømt til ikke at måtte drive virksomhed på grund af bedrageri.
"Ufattelig dygtig"
Ifølge Christer Berglunds oplysninger skulle Mikael P. Ljungman være tæt ven med Peter Uf, der har en lang række domme bag sig i den såkaldte Uppsala-mafia.
Vennen var en af tre direktører hos Gizmondo, der tilsammen blev idømt 27 års fængsel.
Peter Uf havde desuden til opgave at hjælpe Carl Freer med at finde partnere i Kina til Gizmondo, oplyser Christer Berglund.
Christer Berglund beskriver Carl Freer som "ufattelig dygtig, omhyggelig og ikke mindst overbevisende".
"Han kan overbevise alle om at gøre, hvad han vil have," siger Christer Berglund til Computerworld.
Bange for at være i Europa
Men hvis Carl Freer ikke får sin vilje, har han et stort temperament.
Han stiftede i sin tid Gizmondo med Stefan Eriksson, der var leder af "Uppsala-mafiaen".
Da Carl Freer indså, at Gizmondo gik konkurs, flyttede han til Los Angeles.
Han var især bange for en tysk retssag om tyveri af luksusbiler, forklarer Christer Berglund.
Ifølge Christer Berglund undrede mange sig dog over, at det lykkedes ham at rejse ud af landet.
Politiet havde nemlig taget hans pas.
"Men han formåede altså alligevel at komme væk," siger Christer Berglund.
Han fortæller også, at da Carl Freer senere skulle i retten i Tyskland kom han i et privatfly og tog med det samme af sted efter sagen.
"Han er bange for at være i Europa," siger Christer Berglund.
Christer Berglund tør ikke gætte på, hvor danske Stein Bagger måtte være henne.
Han konstaterer blot, at Carl Freer blandt andet har været involveret med både voldelige svenske forbrydere og mafiaen i Estland.
Han forklarer, at han for et års tid siden mødtes med en privatdetektiv, der arbejdede for de folk, der er blevet snydt af Carl Freer.
Han sagde, at arbejdsgiveren blandt andet var sheiker i mellemøsten.
"Men om Stein Baggers forsvinden dernede har en kobling, ved jeg ikke," siger Christer Berglund.
Involveret i skandalen
Svenskerne er, ifølge Børsen og Ekstra Bladet, tæt involveret i selve svindlen.
Tidligere har bestyrelsesformand Asger Jensby da også udtalt, at han mener, at der har været flere udenlandske aktører med til svindlen og ikke kun Stein Bagger selv.
En tese Politikens erhvervskommentator Niels Lunde i går på TV News også fremførte som højst sandsynlig - han pegede på de to svenskere som oplagte partnere.
Også Bagmandspolitiet har tidligere udtalt sig om, at der formodentlig er udenlandske aktører involveret.
Dog mener kurator Boris Frederiksen ikke, at der er andre involveret, men at Stein Bagger angiveligt skulle have klaret at jonglere med falske underskrifter, overføre penge til udenlandske selskaber og konti og svindle for 1,2 milliarder kroner alene.
Kortene tæt til kroppen
Hos Statsadvokaten for Særlig Økonomisk Kriminalitet, Jens Madsen, vil man ikke oplyse, om Bagmandspolitiet har efterlyst eller på anden måde leder efter Mikael P. Ljungman eller Carl Freer.
"Det har jeg ingen kommentarer til på nuværende tidspunkt," siger Jens Madsen til Computerworld.
Da Computerworld ringer i går, er Jens Madsen ikke bekendt med at Mikael P. Ljungman opholder sig i Stockholm.
Den forsvundne direktør har haft tætte forbindelser til den svenske hovedstad. I dag kommet frem i BT, at Stein Bagger havde en elskerinde i Stockholm for år tilbage.
Her lejede Stein Bagger en elskovsrede i et eksklusivt kvarter i den svenske hovedstad og brugte i alt 200.000 kroner på det.
Steins store selvmål
Fokus på Stein Baggers svenske forbindelser tog sin start, da han overfor Computerworld udleverede fire cases, som kunne fortælle om samarbejdet og IT Factorys produkter.
De fire firmaer var Media Power Inc. eCommerce Inc., Dragon Phonix og MMI Holding Ltd.
De to første firmaer er direkte ejet af Carl Freer og har Mikael P.Ljungman tilknyttet, der er dog lidt uklarheder om hvem der yderligere er ejer af Media Power Inc, da det er et amerikansk medie fremgår, at der findes to hemmelige investorer i selskabet, udover Carl Freer.
De to andre firmaer er indirekte tilknyttet Carl Freer, Dragon Phonix er partner med eCommerce og MMI Holding Ltd. er partner med Dragon Phonix, der har url fra Hong Kong.
I øvrigt kunne Berlingske i dag oplyse, at Bagmandspolitiet i søndags ikke var klar til at forsøge at få spærret en række millioner kroner, som leasingfirmaer havde betalt til et af de fiktive partnerselskaber som lå i Hong Kong.
Men tilbage til Stein Bagger, der altså fremviste firmaerne til Computerworld, hvilket betød, at en læser påpegede, at Mikael P. Ljungman, der repræsenterede eCommerce LLC, var en lidt underligt case at fremvise med hans blakkede fortid. Det var denne henvendelse der oprindeligt fik Computerworld til at bore i kredsen af personer omkring ham og firmaerne.
For godt fjorten dage siden, kunne Computerworld skrive, at Stein Bagger samarbejdede med partnere med plettede papirer.
Et forhold Stein Bagger forsvarede overfor Computerworld.
"Det har jeg ikke noget forhold til. Ikke så længe de opfører sig pænt og ordentligt," sagde han dengang.
Det har endnu ikke været muligt for Computerworld, at få en kommentar fra bestyrelsesformand Asger Jensby til, hvad han tænkte da han så Stein Bagger forsvarede forholdet til de to svenskere.
I Computerworlds dækning for fjorten dage siden blev det samtidig dokumenteret, at flere danske partnere slet ikke havde et samarbejde med IT Factory, ligesom der var store spørgsmålstegn til hvor omsætningen stammede fra og hvilke produkter selskabet havde.
Læs alle Computerworlds artikler om IT Factorys storhed og fald.