Softwareselskabet IBM har gjort sit krav til konkursboet efter IT Factory gældende. Kravet lyder på 147 millioner kroner.
IBM har opgjort beløbet til 50 millioner kroner for den softwareforretning, som IBM havde med IT Factory samt 97 millioner kroner, der vedrører 'ikke-IBM-produkter', meddeler pressechef Carsten Grønning til Ritzau.
'Ikke-IBM-produkter' dækker efter alt at dømme over en form for leasing-arrangement.
Det er blot et par måneder siden, at den danske IBM-chef, Lars Mikkelgaard-Jensen, roste IT Factory som et "kreativt og visionært" selskab.
Glæden skyldtes ikke mindst, at IT Factory leasede IBM-software for millioner af kroner, som skulle bruges til salget af IBM-produkter via IT Factorys satsning på netbaserede løsninger til kunder over hele verden.
Satsningen gjorde IBM så begejstret, at selskabet for et års tid siden kårede IT Factory som sin bedste "Software as a Service"-partner.
Efterfølgende har IBM imidlertid haft meget svært ved at svare på spørgsmålet om, hvorvidt IT Factory egentlig overhovedet var klar med selskabets SaaS-produkter, da kåringen fandt sted, ligesom IBM ikke har været i stand til at svare på en række andre vigtige spørgsmål.
Dengang svarede IBM i en email, at kun IT Factory kunne svare på disse spørgsmål, men at IBM kunne bekræfte, at "IT Factory har et samarbejde med IBM i form af en aftale, som sikrer IT Factory adgang til at købe software til udlejning, det vil sige software as a service (SaaS) og platform as a service (PaaS),
Computerworld har efter kollapset af IT Factory desuden forgæves forsøgt at få svar på en række spørgsmål om IBM's rolle i IT Factory-sagen.
Det har ikke umiddelbart været muligt at få en kommentar fra IBM til kravet på de 147 millioner kroner.