Artikel top billede

DotDK smider et blodigt håndklæde i ringen

Domæneforeningen dotDK lukker og slukker med at opfordre sine medlemmer til at melde sig ind og søge indflydelse hos DIFO for at skabe en internet-administration i verdensklasse.

Den danske domæne-duellant dotDK smider for alvor håndklædet i ringen, efter IT- og Telestyrelsen har udpeget DIFO og datterselskabet DK Hostmaster som kommende administrator af det danske .dk domæne.

DotDK lukker og slukker og orker simpelthen ikke at køre en retssag mod domæne-konkurrenten DIFO i domæne-striden, der også har kostet sved og tårer i DK Hostmaster-lejren.

Men dotDK har for alvor været i tovene, siden foreningen først blev udråbt til vindere og administrator af .dk-domænet og siden røg helt igennem som tabere uden betydningsfulde venner i det danske internet-samfund.

"DotDK-foreningen har ingen planer om at anke IT- og Telestyrelsens afgørelse, og jeg har slet ikke tid til en retssag i min kalender," spøger dotDK-talsmand og CBS-professor Kim Viborg Andersen.

DotDK tabte, fordi foreningen i efteråret ikke kunne høste tilstrækkelig opbakning fra det danske internet-samfund.

DotDK: Støt konkurrenten
Selvom dotDK har tabt krigen, og foreningen nu vil fyge væk i den danske vinterkulde, er Kim Viborg Andersen dog stadig skuffet over IT- og Telestyrelsens håndtering af sagen.

Ifølge CBS-professoren har styrelsen nemlig, modsat sin udbudstekst, lagt vægt på støtteerklæringer fra de foreninger, som allerede bakkede op omkring DK Hostmaster.

Kim Viborg Andersen konstaterer, at det har været en umulig opgave at indhente venner fra det etablerede danske internetsamfund - især fordi DK Hostmaster og moderselskabet Dansk Internet Forum (DIFO) har opbygget sit netværk igennem ni år.

Men han er i nederlagets stund ikke bleg for at kigge fremad.

"Domæne-kampen har vist, at der åbenbart er mange, der er interesserede i det danske internet. Jeg vil derfor opfordre alle dotDK-medlemmer til at ansøge om medlemskab hos DIFO for at arbejde frem mod at sikre Danmark en domæneadministration i verdensklasse," lyder det fra Kim Viborg Andersen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere