Artikel top billede

Baggers hemmelige hotelværelse lejet frem til april

Den forsvundne Stein Bagger lejede et hemmeligt kontor på et konferencehotel for blot 14 dage siden på en langtidskontrakt.

Det var med alvorlig mine, at bestyrelsesformand i nu konkursramte IT Factory, Asger Jensby, kunne fortælle, at selskabets direktør Stein Bagger havde haft et ukendt, hemmeligt kontor, hvorfra millionbedrageriet blev koordineret.

I kontorværelset på konferencecentret Schæffergården i Gentofte blev der nemlig fundet dokumenter og planer, der viste, hvordan den sindrige bedrageriplan var strikket sammen.

Stein Bagger havde booket kontorlokalet så sent som den 11. november i år, fortæller direktør på Schæffergården, Rune Korsgaard.

"Han har haft det 14 dage. Vi indgik aftalen 11. november, hvor bekræftelsen er afsendt," siger han.

"Der er lejet et langtidsværelse frem til den 8. april 2009, hvor de havde brug for et ekstra kontor. Han har haft det fra den 13. november til den 19. december, for vi lukker mellem jul og nytår," siger han.

Derefter var det altså meningen, at lejemålet skulle løbe ind til 8. april næste år.

Overrasket hoteldirektør

Og direktøren på Schæffergården er chokeret over lige pludselig at være hvirvlet ind i hvad der måske er en af de største danske erhvervsskandaler siden Nordisk Fjer.

"Det kommer bag på mig. Vi var ikke klar over, hvem vi lejede til. Vi sætter ikke spørgsmålstegn ved, hvad der laves på de kontorer. På ingen måde," siger Rune Korsgaard.

Stein lejede ikke selv

Og alarmklokkerne havde da umiddelbart heller ingen grund til at ringe. Det var nemlig ikke Stein Bagger, der stod for at booke kontorværelset.

"Det er ikke Stein Bagger, der har lejet det selv. Det er en derovre fra (It Factory, red.). Stein Bagger skulle bruge det, men vi anede ikke, at det var til den slags," siger direktør Rune Korsgaard.

Og Stein Bagger har tilsyneladende også gået stille med dørene på konferencehotellets gange i Gentofte.

"Jeg har aldrig set ham herovre," siger direktør Rune Korsgaard.

Direktør: It Factory var gode kunder
Han har aldrig tidligere haft problemer med IT Factory, der var gode kunder på konferencehotellet, siger han.

"Det er vores nabo. Vi har haft en masse samarbejde med dem, og der har aldrig været noget," siger han.

"Vi har fået vores penge. Det er jo en flot bygning og alt det dér," siger Rune Korsgaard.

"Jeg mister ikke ret mange penge på det, det er kun nogle få håndører"

Læs alle Computerworlds artikler om IT Factorys storhed og fald.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere