IT- og Telestyrelsen har nu endelig begrundet, hvorfor styrelsen droppede dotDK og rykkede DK Hostmaster op på duksepladsen i udbuddet om at administrere det danske internet.
"IT- og Telestyrelsen vurderer, at dotDK ikke opfylder kravet om bred repræsentation, hvad angår de private brugere. Støtteerklæringerne opfylder således ikke de formelle krav i udbudsmaterialet," lyder det i en pressemeddelelse fra IT- og Telestyrelsen.
Ifølge styrelsens egen definition dækker kategorien de private brugere "privatpersoner, der anvender internettet" - med andre ord: den almindelige dansker.
DotDK var i medierne for godt en måned siden og markedsføre sig selv med en undersøgelse, der viste, at danskerne stod domæneopkomlingen bi og samtidigt anså dotDKs støtteforeninger for at være vigtige for det danske internet-samfund.
Tynd besætning i internetbranchen
Udover de private brugere skulle dotDK opnå støtte fra to andre grupperinger i det danske internetsamfund: "Internetbranchen" og "professionelle brugere".
DotDK magtede ifølge IT- og Telestyrelsen heller ikke at leve op til kravet om bred repræsentation fra internetbranchen, der dækker over registratorer, webhoteller, hostingfirmaer og internetudbydere.
"De organisationer, der har afgivet støtte fra denne del af det danske internetsamfund repræsenterer registratorer, og registratorer er et ud af en række segmenter inden for internetbranchen.
De støttende organisationer udgør derfor hverken hver for sig eller tilsammen betydelige og dermed vigtige leverandører eller øvrige internetudbydere i det danske internetsamfund," lyder styrelsens begrundelse for, at dotDK ikke opnåede opbakning fra denne gruppering.
Kun i kategorien "professionelle brugere" røg dotDK gennem IT- og Telestyrelsens nåleøje, da støtten fra Foreningen af Danske Interaktive Medier (FDIM) og Danmarks Rejsebureau Forening (DRF) var tilfredsstillende.