Artikel top billede

"Hvis man begynder at drosle ned på it, drosler man ned på selve forretningsgrundlaget," siger Niels Bertelsen, nyvalgt formand for Prosa. Foto: Hung Tien Vu/Prosa

Ny Prosa-formand vil yde krisehjælp

Prosa har valgt ny formand. Niels Bertelsen afløser formanden gennem seks år, Peter Ussing. Læs her, hvad den nye formand pønser på.

47-årige Niels Bertelsen er ny formand for forbundet af it-professionelle, Prosa. Han blev valgt ved en delegeretforsamling i går, søndag.

Han afløser den 55-årige Peter Ussing, der efter seks år som formand havde valgt ikke at genopstille til formandsvalget.

Niels Bertelsen har tidligere været faglig sekretær, og fra 2000-2005 bestred han posten som organisatorisk næstformand.

Den nye formand er valgt for en toårig periode, hvor han udover fortsat at fokusere på globaliseringdebatten, også vil sætte fokus på den aktuelle finanskrise, der formodentlig også vil ramme it-branchen.

"Vi har jo erfaring fra tidligere med, hvor dybt kriser kan gribe ind i vores medlemmers hverdag. Med jævne mellemrum er der opstået kriser, der har medført massiv ledighed på området. Det er vi nødt til at geare os til. Vi skal være forberedt på at kunne hjælpe medlemmerne i den situation," siger han.

Stop ikke it-udviklingen

Niels Bertelsen mener, at specielt det offentlige har en forpligtelse til fortsat at holde it-projekterne kørende, selv i krisetider.

"En af de ting, der typisk sker i en krise, er, at alle projekter stopper. Det det handler om er at få det offentlige på banen. Der er nogle store it-projekter i det offentlige, som sagtens kan køre videre, selvom der er krise i den øvrige del af branchen," siger han.

Også de private virksomheder har et ansvar, mener Niels Bertelsen. Han advarer dem især mod at skære ned på it-budgetterne.

"Vi skal sørge for, at arbejdsgiverne er opmærksomme på, at hvis de stopper it-udviklingen, så eroderer deres eget forretningsområde også. Hvis man begynder at drosle ned på it, drosler man ned på selve forretningsgrundlaget," siger han.

CSC kan vente hård kamp

Den amerikanske it-gigant CSC har tidligere raslet med sablen overfor de danske fagforeninger, heriblandt Prosa, hvis indflydelse den amerikanske direktør Ivor Cannavan gerne ser minimeret mest muligt.

"Jeg har den holdning, at der på CSC er en overenskomst, som Prosa er en del af, og det skal der fortsat være, uanset hvad en amerikansk topleder må mene om det spørgsmål. I Danmark er vi vant til at afklare de forhold, der er på en arbejdsplads, gennem aftaler med medarbejderne. Det skal vi fortsat gøre," siger Niels Bertelsen.

Medlemmerne behøver altså ikke frygte for manglende opbakning fra Prosas nye formand. Kravet om en overenskomst er klart fra organisationens side.

"Det vil vi stå fast på, og det er vi også gearet til. At understøtte medarbejderne i den slags konfliktsituationer er netop det, vi kan," siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere