Mandagens aviser om it

CSC vandt over akademikerne - nu venter Prosa. Europa frygter identitetstyveri. Københavns Universitet vil bruge 50 millioner på grøn it.

CSC vandt over akademikerne - nu venter Prosa

Den amerikanske it-gigant kunne fredag fejre en sejr af de store. Firmaets danske afdeling med direktør Ivor Cannavan i spidsen fik nemlig overtalt sine akademiker-ansatte til at afblæse en varslet strejke, der fra i dag, mandag, ville have lammet store dele af CSC's it-projekter til det offentlige, herunder Skat og Politiet.
Så galt gik det ikke for den 2600 mand store afdeling af CSC i Danmark, der nu har fået blod på tanden og håber, at der ligeledes kan indgås aftale med selskabets omkring 1200 ansatte, der er organiseret i den mere magtfulde fagforening Prosa. Parterne går til forhandlingsbordet om en måneds tid, og det er ikke uden en smule frygt, fortæller en kilde med kendskab til sagen.
"Vi ved, at Prosa ikke er tilfreds med, at akademikerne nu har indgået den aftale med CSC, for det efterlader Prosa-medlemmerne ret isolerede, og selvfølgelig vil CSC nu sætte alt ind på at få presset Prosa til også at komme med om bord," siger den anonyme kilde. (Børsen)

Europa frygter identitetstyveri

Ifølge en undersøgelse fra it-virksomheden Unisys er hver anden europæer bange for sikkerheden ved online-betaling med kredit- eller betalingskort. Samtidig er de dog skeptiske for sikkerhedsforanstaltninger som biometri, der skal hjælpe med at identificere brugeren.
70 procent af europæerne foretrækker PIN-koder og kodeord, mens kun 54 procent går ind for øjenæbleskanning. (Berlingske Tidende)

Københavns Universitet vil bruge 50 millioner på grøn it

I et storstilet projekt forsøger Københavns Universitet at forbedre sin grønne profil på it-området. Helt konkret skal det blandt andet ske ved, at over 1.000 servere bliver samlet centralt i to serverrum - et par Panum-instituttet og et på Københavns Universitet på Amager. Tidligere har serverne været spredt rundt på mindst 35 forskellige steder.
Omkring 50 millioner kroner er indtil videre afsat til projektet, som universitetets rektor, Lykke Friis, er begejstret for.
"Det er vigtigt med rollemodeller, så det er bare med at komme ud over stepperne,. For selvfølgelig handler det om at spare penge, men universitetet uddanner jo også fremtidens statsminister og forbrugere. Det er som en slankekur: Man er nødt til at komme op på badevægten og se, hvad der kan gøres," siger Lykke Friis. (Berlingske Tidende)




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Cyber Security Summit 2024

Hør blandt andet hvordan nogle af Danmarks bedste CISO´er griber deres vigtige opgaver an, hvad kvanteteknologi og AI betyder for sikkerhedsområdet og se hvad det er, som de bedste it-sikkerhedsleverandører arbejder med pt.

29. august 2024 | Læs mere


Industry 4.0 – sådan udnytter du AI og digitalisering til optimering af din produktion.

På denne konference fokuserer på en digitaliseret optimering af processer i produktions- og procesorienterede virksomheder. Herved bliver du f.eks. i stand til at kombinere maskiner med sales forecasting og derved planlægge anvendelsen af produktionsapparat og medarbejderallokering effektivt – samt begrænse materialespild og nedetid ved at optimere produktionsplanlægning og omstilling af produktionsmateriel.

04. september 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

18. september 2024 | Læs mere