CSC vandt over akademikerne - nu venter Prosa
Den amerikanske it-gigant kunne fredag fejre en sejr af de store. Firmaets danske afdeling med direktør Ivor Cannavan i spidsen fik nemlig overtalt sine akademiker-ansatte til at afblæse en varslet strejke, der fra i dag, mandag, ville have lammet store dele af CSC's it-projekter til det offentlige, herunder Skat og Politiet.
Så galt gik det ikke for den 2600 mand store afdeling af CSC i Danmark, der nu har fået blod på tanden og håber, at der ligeledes kan indgås aftale med selskabets omkring 1200 ansatte, der er organiseret i den mere magtfulde fagforening Prosa. Parterne går til forhandlingsbordet om en måneds tid, og det er ikke uden en smule frygt, fortæller en kilde med kendskab til sagen.
"Vi ved, at Prosa ikke er tilfreds med, at akademikerne nu har indgået den aftale med CSC, for det efterlader Prosa-medlemmerne ret isolerede, og selvfølgelig vil CSC nu sætte alt ind på at få presset Prosa til også at komme med om bord," siger den anonyme kilde. (Børsen)
Europa frygter identitetstyveri
Ifølge en undersøgelse fra it-virksomheden Unisys er hver anden europæer bange for sikkerheden ved online-betaling med kredit- eller betalingskort. Samtidig er de dog skeptiske for sikkerhedsforanstaltninger som biometri, der skal hjælpe med at identificere brugeren.
70 procent af europæerne foretrækker PIN-koder og kodeord, mens kun 54 procent går ind for øjenæbleskanning. (Berlingske Tidende)
Københavns Universitet vil bruge 50 millioner på grøn it
I et storstilet projekt forsøger Københavns Universitet at forbedre sin grønne profil på it-området. Helt konkret skal det blandt andet ske ved, at over 1.000 servere bliver samlet centralt i to serverrum - et par Panum-instituttet og et på Københavns Universitet på Amager. Tidligere har serverne været spredt rundt på mindst 35 forskellige steder.
Omkring 50 millioner kroner er indtil videre afsat til projektet, som universitetets rektor, Lykke Friis, er begejstret for.
"Det er vigtigt med rollemodeller, så det er bare med at komme ud over stepperne,. For selvfølgelig handler det om at spare penge, men universitetet uddanner jo også fremtidens statsminister og forbrugere. Det er som en slankekur: Man er nødt til at komme op på badevægten og se, hvad der kan gøres," siger Lykke Friis. (Berlingske Tidende)