Artikel top billede

Microsoft og LG i tæt mobilsamarbejde

Et nyt samarbejde mellem Microsoft og LG skal få Windows Mobile ind på forbrugermarkedet og skabe fremgang for begge selskaber.

Computerworld News Service: Som konkurrencen spidser til på markedet for mobiltelefoner, finder to virksomheder med et slapt momentum nu sammen i et forsøg på bedre at kunne tage konkurrencen op med de førende på markedet.

Microsoft og LG fortæller, at de planlægger et tæt samarbejde inden for både forskning og udvikling, marketing, applikationer og tjenester til mobile enheder.

Meddelelsen kommer fra LG's hovedsæde i Seoul i Korea under et besøg af Microsofts administrerende direktør, Steve Ballmer.

Det er ikke første gang, disse to virksomheder arbejder sammen. LG har allerede produceret telefoner, der kører Microsofts Windows Mobile. Men denne aftale kan signalere en øget indsats hos de to virksomheder for at slå konkurrenterne.

Presset fra flere sider

Mens LG har haft nogle produkter, der er gået som varmt brød såsom mobiltelefonen "Chocolate," så står virksomheden nu overfor nye konkurrenter som Apple og Google, som hver især vælter sig i opmærksomhed.

Google introducerede for kun to uger siden den første telefon, der kører Android-styresystemet, navnlig HTC's G1. Og Apples iPhone får også fortsat opmærksomhed.

Microsoft har også fået den ny konkurrence at føle. Som modtræk har virksomheden for nyligt arbejdet på at positionere Windows Mobile, der traditionelt ses som udelukkende et forretningsværktøj, som et styresystem, der også kan bruges til mere personlige formål.

Det er her, LG kommer ind i billedet, da virksomheden traditionelt har fokuseret på telefoner, der hovedsagligt appellerer til forbrugermarkedet.

Taber terræn

Begge virksomheder er dog for nylig faldet i rang.

En ny undersøgelse fra Gartner viser, at Microsoft på verdensplan i andet kvartal i år gled ned på en tredjeplads som leverandør af styresystemer til smartphones bag Symbian på førstepladsen og Research In Motion på andenpladsen.

I samme kvartal sidste år havde Microsoft andenpladsen.

En ny undersøgelse fra IDC viser, at LG i løbet af årets tredje kvartal gled ned på en femteplads på verdensplan som mobilproducent.

De to virksomheder skriver i en pressemeddelelse, at de forventer, at deres aftale vil skabe innovation i branchen.

Oversat af Thomas Bøndergaard




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Bliv klar til AI Act: Det vil påvirke både din udvikling, drift og organisation

Fordelene ved at anvende kunstig intelligens bliver stadig mere udtalte, og både som virksomhed og myndighed er det i stigende grad uholdbart ikke at udforske mulighederne. Men der er også risici forbundet på den nye teknologi, og på dette formiddagsseminar ser vi på, hvordan verdens første regulatoriske kompleks – EUs kommende AI Act – adresserer behovet for en etisk, ansvarlig og kontrolleret anvendelse af AI.

20. august 2024 | Læs mere


Det Digitale Produktpas

Kom med og hør om, hvordan du kommer i gang med at sikre din virksomhed er klar til Det Digitale Produktpas. Vi sætter fokus på, hvordan du bliver klædt på til at få styr og struktur på dine data, samt hvilke krav du skal sætte til dine leverandører og andre i din værdikæde, for at sikre den nødvendige information er tilgængelig.

21. august 2024 | Læs mere


Cyber Security Summit 2024

På Cyber Security Summit får du indsigt i det aktuelle trusselslandskab, overblikket over de nyeste værktøjer og trends indenfor sikkerhedsløsninger, indsigt i de relevante rammeværktøjer og krav samt de bedste løsninger og værktøjer til at sikre effektiv drift og høj compliance.

27. august 2024 | Læs mere